Connect with us

Güncel

Terör İstanbul’u vurdu 11 ölü 36 yaralı

Published

on

İstanbul Vezneciler'de metro istasyonu ve otobüs durağı yakınlarında çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Polis aracının geçişi sırasında gerçekleştirilen patlamanın, bomba yüklü araçla gerçekleştirilmiş olabileceği bildiriliyor. İstanbul Valisi, Vezneciler'de olay yerinde yaptığı açıklamada 7'si polis 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 36 kişinin de yaralandığını söyledi.

VASİP ŞAHİN: 11 ÖLÜ, 36 YARALI
İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamanın yaşandığı Vezneciler'de incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklama yapan Şahin, 7'si polis 4'ü sivil 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 36 kişinin de yaralandığını söyledi. Saldırının bombalı araçla yapıldığını belirten Şahin “Bugün saat 8:40 sıralarında yoldan geçen çevik kuvvet araçlarına bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Olay yerinde hiç bir yaralımız  yok”
Edinilen bilgiye göre, olay yerinin yakınında bulunan kız öğrenci yurdu da patlamadan etkilendi. Patlama nedeniyle savrulan parçalar yurdun camlarını kırıp odalara girdi, öğrenciler büyük tehlike atlattı.
Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Emniyet güçleri yurttaşları patlama bölgesinden uzaklaştırıyor.

İKİNCİ PATLAMA
Olayın ardından ikinci bir saldırının gerçekleştiği iddiaları yalanlandı. Duyulan sesin bomba ihma uzmanları tarafından yapılan kontrollü patlamadan geldiği ifade edildi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SINAVLARI İPTAL ETTİ
İstanbul Vezneciler'deki Beyazıt karakol binası ve otobüs durağı arasında meydana gelen patlama nedeniyle çevredeki otobüs ve metro seferleri iptal edildi. Edinilen bilgiye göre İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin sınavları iptal edildi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir