Connect with us

DÜNYA

PYD’ Münbiç’i kuşattı

Published

on

Dördüncü gününe giren Münbiç operasyonunda güneyden ilçeye 4 kilometre kadar yaklaşan PYD, sonuç almak amacıyla bölgeye 2 bin 400 kişilik yeni güç sevk etti. Tel Abyat ile Kobani'den gelen yeni kuvvetle birlikte Münbiç ve çevresinde PYD'li milis sayısı 6 bini geçti.
 
YÜZDE 95'İ PYD'Lİ
 
Münbiç operasyonuna katılan kara gücünün yüzde 95'ini PYD militanları oluşturuyor. Kuvvet-i Fenadit, Ceyş el Şimal, Liva 99 ve Cündül Harameyn gibi Arap tugaylarına mensup Arap asker sayısının ise toplamda 160-180 kişi arasında olduğu belirtiliyor. Operasyonun askeri komutası, lojistik ve kara gücünün tamamına yakını PYD tarafından organize edilmekte.
 
İKİ ABD ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
 
Münbiç'in güneydoğusunda ABD – PYD'nin merkez karargah olarak kullandığı Tet Tişrin bölgesine IŞİD tarafından ısı güdümlü füzeyle yapılan saldırıda 2 ABD askeri öldürüldü, 2 ABD askeri de yaralandı.

TÜRKİYE'NİN KIRMIZI ÇİZGİSİ AŞILMAK ÜZERE
Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden Türkiye, aylar öncesinden Rakka-Cerablus arasında bulunan Münbiç kasabasının YPG'nin eline geçme olasılığını PYD'ye karşı harekete geçme vakti olarak belirledi.
MÜNBİÇ OBÜSLE VURULACAK

Gaziantep Karkamış civarında bulunan Fırtına obüslerinin yönleri Münbiç'e çevrildi. Münbiç, Türkiye sınırına 37 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Fırtına obüsleri ise kaliteli mühimmatla 40 kilometreye kadar etkili menzile sahip. Dolayısıyla vur emri alan asker, PYD'yi Münbiç'e girdiği anda top atışıyla püskürtecek. Bölge, gerek yerel kaynaklardan ulaşan istihbarat bilgileri, gerekse havadan insansız hava araçlarıyla anlık olarak kontrol ediliyor. Yine Kilis'te de Azez saldırısına karşı obüsler nöbet tutuyor.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir