Connect with us

Güncel

Rusya ile görüş ayrılığı giderilemedi

Published

on

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşmesinde, Suriye ve doğalgaz konularının gündeme geldiğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmesinin ardından, Rus basınına değerlendirmelerde bulunan Dmitriy Peskov, “(Suriye konusunda) görüş alış verişinde bulunuldu. Bu konuya yaklaşımlarımızdaki farklılıklar devam ediyor. Ancak şu anda iki tarafın da Suriye'deki durumun normalleşme çizgisinden uzaklaşarak daha da kötüye gittiği konusundaki endişeleri paylaştığını söyleyebiliriz” dedi. 
1 KASIM SEÇİMLERİ RUSYA-TÜRKİYE ÇALIŞMALARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Peskov, iki ülke arasındaki ticaret hacminin azalmasına rağmen, Rusya'nın Türkiye'nin ikinci ekonomik ortağı olmaya devam ettiğini belirterek, “Görüşmede doğalgaz konusu değerlendirildi. Gündemimiz oldukça yoğun. 1 Kasım seçimleri çalışmaları birazcık yavaşlatıyor” diye konuştu. 
Görüşmede Türk akımı doğalgaz boru hattı konusunda bir anlaşmaya varılıp varılamadığı şeklindeki soruyu yanıtlayan Peskov, ''Çalışmalar sürüyor. Ortak bir anlayış var. Bu oldukça zor ve kapsamlı bir çalışma. Her şey sırasıyla ilerliyor'' ifadesini kullandı. 
ERDOĞAN VE PUTİN YENİDEN GÖRÜŞECEK
Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in yıl sonuna kadar Türkiye-Rusya Üst Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı kapsamında tekrar bir araya geleceği bilgisini verdi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir