Connect with us

Güncel

Besmelesiz siyaset!

Published

on

Yüksek Seçim Kurulu, CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın, AK Parti'nin seçim şarkısıyla ilgili yaptığı başvuruyu değerlendirdi ve dün akşam karara bağladı. YSK, AK Parti'nin seçim şarkısında geçen 'Bismillah' kelimesinin, 298 sayılı Seçim Kanunu'nun 58. maddesindeki hükümlere aykırı olduğu kanaatine vardı. Kurul, şarkıda geçen 'Bismillah' kelimesinin, seçim propagandasında kullanılmayacağına karar verdi.

İlgili madde:
Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbuat üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibareler bulundurulması yasaktır.   
BEKİR BOZDAĞ TWITTER'DAN DUYURDU
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'nin itirazına tepki göstererek 'YSK besmelenin kullanılamayacağına karar vermiş' açıklamasını yaptı. Bozdağ, Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:
1) CHP'li vekil M.Tanal,Ak Parti seçim müziğindeki “Bismillah”a; “Besmele, dini kavram, seçimde kullanılamaz.” gerekçesiyle itiraz etmiş.
2) CHP'li vekilin itirazı üzerine YSK, “besmelenin seçimde kullanılamayacağına” karar vermiş. Sonuçta, CHP sayesinde seçimde besmele yasak.
3) CHP, besmelesiz kampanya yapabilir.Ama biz seçim kampanyamıza ve her işimize “Haydi Bismillah” diyerek başlamaya devam edeceğiz.
CHP'Lİ TANRIKULU: “BESMELE GÜNLÜK SİYASETE ALET EDİLEMEZ”
CHP'den Bozdağ'a yanıt sadece saatler içinde geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Bozdağ gibi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Besmele hepimizin ortak değeridir, günlük siyasi propagandaya alet edilemez” dedi. 
Tanrıkulu, şu mesajları paylaştı;
“Besmele gibi kutsallar, bu toplumun parçası olan herkesin, hepimizin ortak değeridir. Bu değerler günlük siyasi propagandaya alet edilemez. Bu toprakların kültüründen nasibini alanlar Besmelenin insanımız için anlamının kampanyaya malzeme edilemeyecek kadar büyük olduğunu bilir. Bekir Bozdağ'ın Adalet Bakanlığı yapmış biri olarak bu gerçeği bilmesi, bu hassasiyete sahip olması beklenirdi. Ancak anlaşılan; halka verecek bir şeyi kalmayan AKP için bayrak, Besmele gibi ortak değerleri siyasete alet etmek kalan son çare”.
 
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir