Connect with us

DÜNYA

Beyaz Saray Cumhuriyetçi adayı eleştirdi

Published

on

Sözcü Earnest, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, Carson'ın sözlerinin ABD Anayasası'na tamamen aykırı olduğunu söyledi.
Cumhuriyetçi adayların bir çoğunun oy uğruna saldırgan görüşleri tasvip etme eğiliminde olduğunu savunan Earnest, Carson'ın sözlerine de aynı sebeple diğer Cumhuriyetçi aday adaylarından güçlü bir tepki gelmediğini, bunun kendisi de dahil birçok gözlemci açısından hayal kırıklığı yarattığını belirtti.
Earnest, bunun Amerikalıların çok büyük çoğunluğunun sahip olduğu değerlerle uyuşmadığını kaydederek, “Dr. Carson tarafından dile getirilen görüşler, bu ülkede dini özgürlükleri garanti altına alan Anayasası'na tamamen aykırı. Dolayısıyla bunun sonuçları olacaktır. Elbette bu görüşler hem ön seçimlerde hem de genel seçimlerde seçmenler tarafından hesaba katılacaktır” diye konuştu.
CARSON NE DEMİŞTİ?
ABD'de 2016 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adayı olan eski beyin cerrahı Ben Carson, geçen hafta sonunda NBC televizyonunda katıldığı programda, Müslüman birini ABD Başkanı olarak seçmenin yanlış olacağını ifade etmişti. Carson, “Bu ulusun başına bir Müslümanı getirmemizi destekleyemem. Kesinlikle buna katılamam” demişti.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir