Connect with us

Güncel

DEVLET bazı köy ve mahallelere giremiyor!!!

Published

on

Türk seçmeni, Recep Tayyip Erdoğan'ı başbakanlığı döneminde seçim mitinglerinde ve televizyon konuşmalarında sık sık, “CHP ve MHP Sivas'tan öteye gidemiyor” sözleri ile anımsıyor.
Medyahanesi olarak o günlerde de kim olursa olsun her vatandaşın seyahat özgürlüğünü sağlama görev ve sorumluluğunun DEVLET'e ve iktidara düştüğünü vurgulayageldik. Bu ifadelerin iyi ve doğru bir söylem olmadığını yazdık. Gerçi CHP ve MHP de o günlerde Erdoğan'ın bu tür sözleri karşısında suskun kalmayı tercih etmediler değil. Oysa çıkıp, “Biz oralara gidemiyorsak eksiklik bizde değil devlette” demeleri gerekirdi. Demediler. Ama şimdi “giderdin-gitmezdin” yaklaşımı farklı bir boyut kazandı. Bir zamanlar o bölgeyi “arka bahçesi” olarak gören iktidar, şimdi kendisi de  gidemiyor. Bırakın iktidarın gitmesini ne hazindir ki küçük mahallelere bile DEVLET de gidemiyor. 
Buyran ilgili habere…
Şırnak’ın Cizre İlçe Seçim Kurulu, ilçenin 3 mahallesinde sandık kurulmamasına karar verdi.
Şırnak Valiliği’nce geçtiğimiz günlerde sokağa çıkma yasağı ilan edilen ve 9 gün süren yasak boyunca Cizre ilçesinde en şiddetli çatışmaların yaşandığı Cudi, Nur ve Sur mahallelerinde 1 Kasım’da sandık kurulmayacağı bildirildi. İlçe Seçim Kurulu’nun “güvenlik gerekçesi” ile aldığı karar, Cizre Kaymakamlığı'na sunuldu.

BİTLİS'TE DE BENZER DURUM VAR
Bitlis Valiliği, bazı köylerdeki oy sandıklarının il ve ilçe merkezlerine taşınması ve seçmenlerin buralarda oy kullanması için Yüksek Seçim Kurulu’na teklifte bulundu.
Bitlis Valiliği, Yüksek Seçim Kurulu’na başvuru yaparak, bazı köylerdeki sandıkların ilçe ve il merkezine taşınması önerisinde bulundu. 
Sandık güvenliği ve iradenin sandığa yansıması için bu çalışmanın yapıldığı belirtildi. 
Valilik, ilçelerin İlçe Seçim Kurulu’na, merkezde ise İl Seçim Kurulu’na teklifte bulunulduğunu, ancak henüz bir sonuç alınmadığını kaydetti.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir