Connect with us

Sinema

Menderes rolünü neden reddetti?

Published

on

Hürriyet Kelebek yazarı İzzet Çapa'nın sorularını yanıtlayan Cengiz Bozkurt, “Ben bu rolü almayayım, alana da mani olmayayım” dediğin senaryolar geldi mi hiç?” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Gelmez olur mu! Mesela dünya görüşlerimiz taban tabana zıt olmasına rağmen, senaryonun sunuluş biçiminde Menderes ailesini ve sevenlerini rencide edecek bir portre çizildiğini düşündüğüm için Adnan Bey'i canlandırmayı reddetmiştim. Kaldı ki, kimsenin böylesine feci bir ölümü hak ettiğine inanmıyorum. Yönetmene “Hocam Menderes'i niye bu şekilde sunuyorsunuz?” diye sorduğumda, “Ben onu böyle görüyorum” diye cevap verdi. Proje tamamen üzerime kurulmuş olmasına rağmen, halk arasında düşmanlığı körükleyeceğine inandığımdan kabul etmedim. Seçilmiş bir başbakanın böyle sunulmasını içime sindiremem.”

“Peki ya bir eşcinsel rolü gelirse?”
“Tabii ki oynarım, oynadım da zaten. “Köprüden Manzara” oyununda erkek erkeğe öpüşme sahnesi vardı ve rolümün gereğini yerine getirdim. Bu arada memleketimizde çok homofobik oyuncu olduğunu da es geçmemek lazım. Eşcinseli canlandırmayı kabul etseler de, rolü karikatürize ederek aşağı çekip komikleştiriyorlar, çünkü birçok oyuncuya bunu yapmak daha kolay geliyor.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir