Connect with us

MEDYA

Can Dündar’dan ORTAK DİRENİŞ çağrısı!

Published

on

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın düzenlediği toplantıda konuşan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Suriye’ye giden MİT TIR’larına ilişkin görüntüleri nedeni ile en son önceki gün Star gazetesi yazarı Cem Küçük’ün “MİT TIR’ları olayının benzeri ABD’de yaşansaydı ya da herhangi bir gazete New York Times gibi CIA TIR’larını yayınlasa içindekileri deşifre etseydi hukukla bu işi çözmezdi” sözlerine muhatap olmuştu.
Can Dündar, “Haftanın önemli bölümü davalarla uğraşarak geçiyor. Hakkımızda 25 dava, 40 soruşturma var. Bir taraftan yayın yasaklarıyla başetmeye çalışırken önceki gece hükümet tetikçisi gibi çalışan bir gazetecinin tehdidine maruz kaldık. Orada da konu Suriye’ye silah taşıyan MİT TIR’larının görüntüleriyle ilgiliydi. Bu işler Amerika’da da olsaydı CIA onu ortadan kaldırırdı diyor. CIA’nin böyle bir yöntemi var mı bilmiyorum biz önlem almaya karar verdik” dedi.
Tehditleri ve tacizleri yadırgamadıklarını belirten Dündar, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok gibi suikaste kurban giden eski Cumhuriyet yazarlarının öldürüldükleri günkü gazetelerinin birinci sayfalarının yer aldığı salonda her gün yazı işleri toplantısı yaptıklarını söyledi: 
Dündar, “Yazdıklarından dolayı arabası bombalanmış, suikaste uğramış, yıllarca hapis kalmış meslektaşlarımız var. Türkiye’de gazeteciliğin, Cumhuriyet’te gazeteciliğin böyle bir bedeli olduğunu bilerek gazetecilik yapıyoruz. Mesleğin kıymetlileri ya hapisten bir şekilde geçmişlerdir ya da öldürülmüşlerdir. Bu, işin fıtratında var” dedi.
ORTAK DİRENİŞ ÖNERİSİ
Dündar, medyanın bundan sonra bu baskılara ortak bir direniş göstermesini teklif etti. Cumhuriyet Yayın Yönetmeni, “Direnmemiz gerektiğini bir kaç zeminde bazı gazete yöneticileriyle de paylaştım. Bizim sansüre ve iktidar baskısına karşı ortak ses ve görüntü vermemiz gerekiyor. Kimi zaman boş sayfalarla çıkmalı ya da ortak baş yazılarla tavır almalıyız. Bunları yapmazsak tek tek teslim alınacağımızı gördük. Bu baskıya direnmek zorundayız” dedi.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir