Connect with us

DÜNYA

Ermeni lider Azerbaycan’a sığındı

Published

on

Azerbaycan'dan siyasi sığınma talebinde bulunan Martirosyan bu gün yaptığı basın açıklamasında, Azerbaycan ve Ermenistan arasında olası bir savaşta Ermenistan'ın başarısızlığa mahkum olacağını bildirdi.
İktidar karşıtı düşünceleri nedeni ile ülke yönetimi tarafından baskı altına aldığını açıklayan Martirosyan, Sarkisyan rejiminin, kendi çıkarları için Azerbaycan'ı düşmen olarak gösterdiğini ve ekonomiyi uçuruma sürüklediğini ifade etti.
Ermenistan'da hiç kimsenin savaş istemediğini bildiren sığınmacı, Ermenistan'ın Azerbaycan'la rekabete giremeyecek durumda olduğunu bildirdi.
Vahan Martirosyan dün kendisin ve ailesinin güvenliğini sağlamak için Azerbaycan'a kaçtı ve siyasi sığınma talebinde bulundu. Martirosyan, başkanlığını yürüttüğü muhalif yönümlü örgüt nedeni ile, Ermenistan devlet güçleri tarafından takibe alındğını ve yetkililer tarafından tehditler aldığını bildirdi.
Azerbaycan ve Ermenistan arasında 1988 yılında başlanan çatışmalar, Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ ve etraf 7 bölgenin Ermenistan güçleri tarafından işgaline neden oldu.
BM'in Ermenistan'ın işgal olunmuş Azerbaycan topraklarını azat etmesine ilişkin 4 kararı halen uygulanmıyor.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir