Connect with us

Güncel

Kılıçdaroğlu: Baykal aday olacak

Published

on

Deniz Baykal'ın aday olup olmayacağı sorusuna CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan yanıt
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Perşembe günü Parti Meclisi'ni topluyoruz. Konuyu görüşeceğiz, cuma günü de YSK'ya listeleri teslim edeceğiz. Merkez Sağ'dan partimize gelenler var. Merkez Sağ'dan geliyorlar diye özel bir çabamız yok. Geçmişte kendisini orada konumlandıran pek çok arkadaş, kendi konumunun CHP içerisinde olması gerektiğini düşünüyor biz de kabul ediyoruz.
Türkiye öyle bir noktaya geldi ki Cumhuriyet ve baskıyı savunanlar karşı karşıya. Sağ-sol karşıtlığının yerini rejim kaygısı almış durumda. 
MEHMET ALİ BAYAR OLACAK MI? 
Hayır. Kendisi son derece birikimli birisi.  Bizim listeler bir anlamda kilitlenmiş durumda. 

KORAY ÇALIŞKAN'IN DANIŞMAN OLACAĞI İDDİASI 
Onları görüşeceğiz yarın. 

UMUT ORAN, BURHAN ŞENATALAR LİSTEDE OLACAK MI? 
Yarın görüşeceğiz onları da. Partimizin kültüründe kararı Parti Meclisi verir. Bu kültürü yaşatmak istiyorum. Ben şu olacak bu olacak dediğim zaman Parti Meclisi'ne müdahale etmiş oluyorum. Son sözü Parti Meclisi verecek. Önseçimle seçilenlere özel bir saygı duymamız gerekiyor. Bunlar kazandılar ve geldiler. Özel bir sıralama yapmamız sözkonusu değil. 

YER DEĞİŞMELER OLABİLİR Mİ? 
Önseçimle gelenlere hiçbir biçimde müdahale etmeme gibi bir kuralımız var. Önseçim yapılmayan iller var Kahramanmaraş gibi, Tunceli, Ardahan, Kars gibi. Oralarda eğer daha önce milletvekili adayı olup kazanamamışsa oralarda değişiklik yapacağız. 

İHSAN ÖZKES'İN YERİNE KİM GELECEK? 
Yarın görüşeceğiz. Doğrusunu isterseniz herkes gibi beni de şaşırttı. 

KILIÇDAROĞLU İZMİR'DEN Mİ ADAY OLACAK? 
Evet. 

İHSAN ÖZKES'İN YERİNE BİR DİN ADAMI MI ADAY OLACAK? 
Kendisi bir politikacı olarak gelmişti. Din adamını din adamı olarak getirip siyasette kullanmayı doğru bulmuyoruz. Sosyal-demokrat kültüre sahiptir gelir. Bekaroğlu'nun güzel yayınları da var. Yarın akşam bakacağız. 

DENİZ BAYKAL ADAY YAPILMAYACAK MI? 
Deniz Baykal'ın aday yapılmayacağı iddiaları doğru değil, o da seçimle geldi. O gazetelerde yazılanları ben de hayretle takip ediyorum, anlamakta zorlanıyorum. Neden değiştirelim? Baykal'ın büyük hizmetleri var bu partiye. 7 Haziran seçimlerinin kendine has koşulları vardı. HDP'nin parti olarak seçimlere girmesi, baraj sorunu olması, toplumun duyarlı kesiminin HDP'nin barajı aşması yönündeki düşünceleri… Önseçim yaptık diye oylarımızda artış olmadı. Birkaç istisna dışında. 

VATAN PARTİSİ İLE İTTİFAK OLUR MU? 
İttifak olmayacağını Doğu Perinçek'e de ifade ettik.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir