Connect with us

3. SAYFA

UEFA’dan asker selamına soruşturma

UEFA, Almanya ve Fransa’nın başvurusu üzerine Fransa-Türkiye maçında A Milli Takım’ın yaşadığı gol sevinci nedeniyle soruşturma başlattı. UEFA, futbolcuların “provokatif politik davranışları” sebebiyle Türkiye – Arnavutluk ve Türkiye – Fransa maçları hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Published

on

UEFA, Almanya ve Fransa’nın başvurusu üzerine Türkiye-Arnavutluk ve Fransa-Türkiye maçlarında A Milli Takım’ın yaşadığı gol sevinci nedeniyle soruşturma başlattı.

Kararın Türkiye Futbol Federasyonu’na iletildiği ve konuyla ilgili savunma istendiği ifade edildi.

Milli Takımımız, Fransa mücadelesinde Kaan Ayhan’ın 81. dakikada attığı golün ardından Türk taraftarların bulunduğu bölgeye giderek asker selamı vermiş; ‘Barış Pınarı Harekatı’nda görev yapan askerlerimize bu şekilde destek vermişti.

UEFA’dan konu ile ilgili şu açıklama yapıldı:

“Etik ve Disiplin müfettişliği futbolcuların “provokatif politik davranış” hareketinden ötürü Türkiye – Arnavutluk ve Türkiye Fransa maçları hakkında disiplin soruşturması başlatmıştır. İnceleme sonunda gerekli bilgiler verilecektir.”

Öte yandan UEFA, Bulgaristan – İngiltere maçındaki ırkçı tezahüratlar hakkında da soruşturma açtığını bildirdi.

Son dakika: UEFA skandal kararı açıkladı İki maçımıza soruşturma

Arnavutluk maçı da radarda

Soruşturma kararının yalnızca Fransa maçıyla ilgili olmadığı, Kadıköy’de oynanan Arnavutluk mücadelesindeki asker selamı verilerek yapılan gol sevinci için de savunma istendiği öğrenildi.