Connect with us

3. SAYFA

Pucca’ya 5 Yıl 10 Ay Hapis Cezası

‘Pucca’ lakaplı sosyal medya fenomeni Pınar Karagöz 7 yıl hapis ve 66 bin 660 lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme Karagöz’ün cezasını 5 yıl 10 aya indirdi.

Published

on

Sosyal medyada ‘Pucca’ adını kullanan Pınar Karagöz, ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme’ suçundan yargılandığı davada, 5 yıl 10 ay hapis ve 66 bin 660 lira adli para cezasına çarptırıldı. Karagöz’le beraber ‘Buryy’ lakaplı şarkıcı Burak Aydoğduoğlu da yargılanıyor.

Davayı karara bağlayan mahkeme, ‘suçun sabit’ olduğunu belirterek, ‘söz konusu yayının ulaştığı kişi sayısını’ da göze alarak Karagöz’ü 7 yıl hapis cezasına çarptırdı. Karagöz’e verilen cezanın, geleceği üzerindeki olumsuz etkilerini dikkate alan mahkeme, 5 yıl 10 ay hapis ve 3 bin 333 gün karşılığı 66 bin 660 lira adli para cezasına hükmetti.

Pınar Karagöz’ün avukatı Ali Furkan Tatlı, müvekkilinin suç işleme kastı bulunmadığını vurgulayarak, “Suçun oluşması için özendirme kastı gerekir. Hatta müvekkilimin tweetlerinde uyuşturucuya karşı olduğu da görülmektedir. İfade özgürlüğü kapsamında müvekkilimin kişisel hakları zedelenmektedir. Beraatini talep ederiz” dedi.

Sanıklardna Burak Aydoğduoğlu’nun avukatı Gülşen Orman Çakar da “Müvekkilim 11 yaşından beri rap müzik yapmaktadır ve musiki eseri sahipleri grubu meslek birliğine üyedir. Olayda uyuşturucuya teşvik ve özendirme yoktur. Beraatine karar verilmesini talep ediyoruz.” diye konuştu.

Mahkeme, Burak Aydoğduoğlu hakkında ise İzmir 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde aynı eylem nedeniyle yargılama yapıldığı gerekçesiyle, sonradan açılan bu davanın reddine karar verdi.

Pınar Karagöz 20 Aralık 2018’de sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Escobar izleyip burada yorumlamayın, 5-10 yıl hapis alırsınız… müthiş bir ülke yemin ederim” ifadelerini kullanmıştı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir