Connect with us

DÜNYA

Trump’tan New York Times’a: Halk düşmanı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’nin Rus elektrik şebekelerine siber saldırı amaçlı yazılım yüklediğini öne sürdüğü haberiyle ilgili New York Times gazetesine tepki gösterdi.

Published

on

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, gazeteyi “sanal ihanet” yapmakla suçladı. Bazı medya kuruluşlarının yolsuzluk yaptığını öne süren Trump, söz konusu gazeteleri “halkın düşmanları” olarak nitelendirdi.

Trump, şu ifadeleri kullandı:

“Başarısız New York Times’ın bugüne ABD’nin Rusya’ya yönelik siber saldırılarını artırdığına yönelik yaptığı habere inanabiliyor musunuz? Ülkemiz için kötü de olsa, bir zamanlar büyük olan bir gazetenin sadece bir haber için içine düştüğü sanal bir ihanettir. Bugün yolsuz medya sonucunu düşünmeden ne isterlerse onu söylüyor. Bunlar şüphesiz ki gerçek korkaklardır ve halkın düşmanlarıdır.”

New York Times’ın hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, Rusya’nın ABD’deki seçimlere müdahalesine karşılık olarak ABD Siber Komutanlığının (CYBERCOM) Rusya’nın elektrik santrallerine gizli kodlar göndererek siber saldırı planı yapıldığı iddia edilmişti.

Söz konusu planın Trump’ın onayına sunulmadan gerçekleştirildiği öne sürülmüştü.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir