Connect with us

GÜNDEM

İmamoğlu: Yıldırım soruları istedi

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP adayı Binali Yıldırım ile birlikte katılacağı televizyon programına ilişkin, “Zihinlerinde hangi sorular varsa sorulması taraftarıyım. Sayın Yıldırım soruların görüşülmesini talep etmiş.” dedi.

Published

on

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, NTV ve Star TV ortak yayınında güsndeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

‘CANLI YAYIN’ AÇIKLAMASI

Başından beri isteyen kişi olarak. Moderatörlük tarafını sayın Yıldırım üstlenmiş oldu. Başından beri hangi televizyonu, hangi moderatörü istiyorsanız hazırım demiştim. Bunu 31 Mart öncesinde de söylemiştim. Ama maalesef kabul görmedi. Bence burada psikolojik bir süreç var ya da stratejik bir süreç var. 31 Mart’tan önce sanırım önemsemediler. Sanıyorum sürece dair emin bir duruş gösterdiler. Biraz kendilerinden emin olduklarını düşünüyorum ama seçim böyle bir netice vermeyince şimdiki süreçte bence stratejik olarak böyle bir karar olumlu baktılar. Israrlı çabamın kabul görmesi sevindirici. Böyle bir ortamın sağlanması mutluluktur ama bu yenilenen seçimde demokrat bir hava oluşturulduğuna dair bir belirti değildir. Moderatör konusuna hiç girmedim.

‘YILDIRIM SORULARI İSTEDİ’

Zihinlerinde hangi sorular varsa sorulması taraftarıyım. Şahsen bana soruları yollamasa da olur. Elbette ki eşitliğin korunması halinde.

Bir gazeteci bir adaya hangi soruları özgürce sorabiliyorsa, aynı duyguları bir başka adaya da hissettirerek sorularını hazırlayabilmeli diye düşünüyorum. Benim bakışım bu. Bu konuda çok netim ama Sayın Yıldırım soruların görüşülmesini talep etmiş. Danışmanıma bu ifadelerimi söyledim. Biz müdahale eden değil sadece gözetleyen konumda olalım.

KARADENİZ GEZİSİ

Öncelikle şunu söyleyeyim. Ben bir bayram tebriği için Trabzona gittim. Çünkü oralıyım. Köyümde birkaç yüzyıldır yaşayan bir aileyiz. Bizim bir geleneğimiz var. Ata mezarlarımız var. Bayramlaşma ötesinde bir şey yaşadık. Bence Karadeniz’in yaşadığı en büyük bayramlaşmaydı. Muazzam bir şey.

Ben bir özel uçak kiralayarak (altını çizeyim) Trabzon’a gittim. Trabzon’da beni nereden karşılayacaklar bilmem ki. Gittiğimiz yerde sorumlu insanlar var. Bizi VIP’ten karşıladılar. Geldik otobüsümüze bindik köyümüze gittik. Ertesi sabah bayramlaşmanın büyük bir kalabalığa dönüşmesini yaşadık. Derken bu güzel buluşmayı örtmek isteyen bir anlayış. Görünen figür Ordu Valisi’dir. Bir tuzak kuruldu bize.

Ben oraya gidene kadar nereden çıkacağız onu bilen birisi değilim. Havaalanına girdik, VIP’ın giriş bariyerleri açıldı. Arabaları çektik. Orada insanlarla fotoğraf çekinmeye başladım. Benim annem, babam, kız kardeşim x-ray cihazından geçti.

İçeri girdiğimizde bir bağrışma, çağrışma. Ne oluyor ne bitiyor dediğimde. Annemle karşılaştım, benzi atmış. Biz her yerden gideriz evladım” diyor. “Buradan girişmizi yasakladılar”, “Kim yasakladı” dedim.

Bu bir tuzak dedim. Polislerle direnç varmış gibi gösteriyorlar. Günün sonunda polislere kusura bakmayın, bu sizinle olan bir olay değildir. Hakkınızı helal edin” deyip geçtik. “yok onu dedi bunu dedi”

Konuşacaksa basın, medya, 1 milyona yakın insanın Karadeniz sahilinde bizi karşılamasını konuşsun. İnsanların gösterdiği ilgiye uygulanmış, provoke edilmiş bir süreçtir. Vali bey’e kim talimat vermiştir, onu sorgulamak lazımdır. Vali bey bize tuzak kurmuştur. Kim talimat vermiş açıklasın.

Koç Holding’ten uçak kiralaması hakkında

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yıllık bir kuruluşunu hangi ithamla suçluyorsunuz. Sizin şu an bağlı olduğunuz bir grubun, iktidar partisiyle olan münasebetinin milyonda biri kadar o grupla münasebetim yoktur.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir