Connect with us

MAGAZİN

Eşref Kolçak hayatını kaybetti

Yeşilçam’ın usta oyuncusu 92 yaşındaki Eşref Kolçak, tedavi gördüğü Bursa’nın Gemlilk ilçesi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Published

on

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Eşref Kolçak, tedavi gördüğü Bursa’nın Gemlilk ilçesi Devlet Hastanesi’nde, 92 yaşında hayata veda etti. Eşref Kolçak, ocak ayında akciğerlerinin su toplaması nedeniyle Bursa Çekirge Devlet Hastenesi’ne kaldırılmıştı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Kolçak, döndüğü Gemlik’te bir süre önce sağlık durumu tekrar ağırlaşınca Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınmıştı. Kolçak, bugün saat 17.00 sıralarında hastanede yaşamını yitirdi.

CENAZE TÖRENİ SALI GÜNÜ

Ünlü sanatçının cenazesinin, salı günü Gemlik’te toprağa verileceği belirtildi. Sanatçı Onur Akay, “Yanında kimse olmadığı için komşusunu aradılar. Yeğenleri var haber verilecek ama kimsesi yoktu hastanede. Cenaze namazı 28 Mayıs Salı günü Gemlik Merkez Camii’nde ikinci namazına müteakip kılınacak” diye konuştu.

EŞREF KOLÇAK KİMDİR?

Eşref Kolçak, Sultan Ahmet Erkek Sanat Enstitüsü’nü bitirdi. Marangozluk ve ayakkabı tamirciliği gibi işlerde çalıştı. Kasımpaşa’da oturduğu zamanlarda marangoz dükkanı ve mobilya mağazası vardı. 1944 yılında Atilla Revü Opereti’nde tiyatroya başlayan sanatçı, 1945 yılında Ses Tiyatrosu’na geçti. 1947 yılında figüranlıktan oyunculuğa geçtiği film Cahide Sonku ile birlikte oynadığı “Fedakar Ana” filmiydi.

Kolçak, Bir Şoförün Gizli Defteri (Atıf Yılmaz), Namus Uğruna, Düşman Yolları Kesti (Osman F. Seden) gibi filmlerde oynadı. Eşref Kolçak, 1955 de Özcan Kolçak ile evlendi , eşi 13 ocak 2010 da vefat etti. Kanser tedavisi gören pop müzik sanatçısı olan oğlu Harun Kolçak 20 Temmuz 2017’de hayatını kaybetti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir