Connect with us

EKONOMİ

İmamoğlu için bağış kampanyası

Tekrar eden seçimlerde hazine desteği olmamasından dolayı CHP adayı Ekrem İmamoğlu için kampanya başlattı. YSK’nin iptal kararı verdiği 6 Mayıs ve sonrasında bazı partililerin kendilerine bağış yapması sonucu böyle bir kampanyanın başlatıldığı açıklandı.

Published

on

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için bağış kampanyası başlattıklarını açıkladı. CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına, “Her şey güzel olacak” diyerek başlayan Kuşoğlu, “Bu, YSK’nin İstanbul seçimlerinin iptali kararı sonrasında, bize halkımızın o gece verdiği gücün sloganı, haklılığımızın sloganı. O gece halkımız sadece moral vermekle kalmakla bize, bağış da yapmak istedi, parasal güç de vermek istedi” ifadelerini kullandı.

Kampanya başlatmadıkları halde 6-7 Mayıs günlerinde bazı vatandaşların parti hesabına “Her şey çok güzel olacak” başlığı altında küçük de olsa bağışta bulunduğunu, bunun da büyük bir güç, moral kaynağı olduğunu aktaran Kuşoğlu, gelen talepler karşısında bir kampanya başlatma kararı aldıklarını belirtti.

Kuşoğlu, “Hem yurt içinde hem yurt dışında bulunan seçmenlerimiz Ziraat Bankası, İş Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank’ın ilgili şubelerine ve belirttiğimiz hesap numaralarına başvurarak bize güç vermek, Ekrem İmamoğlu’na güç vermek için İstanbul kampanyamıza para yatırabilecekler. Biz kendilerinden sadece 20 lira istiyoruz. Aslında siyasi partilere bağış üst sınırı 54 bin 566 lira ama biz 20 lira istiyoruz. Bu bizim için yeterli olacaktır. Bu, seçimi tekrar kazanmamız için, her şeyin tekrar çok daha güzel olması için yeterli bir sebep olacaktır. Bu verdiğimiz hesap numaralarımız dışında başka kampanyamız yok. Bazı uyanıklar bu arada ‘Ekrem İmamoğlu kampanyası’, ‘CHP kampanyası’ adı altında para toplamaya çalışıyorlarmış, kimse onlara kanmasın. Hesap numaralarımız dışında hiçbir yere para yatırılmamasını rica ediyoruz” dedi.

Yenilenen seçimlerde hazine desteği olmadığının alını çizen Kuşoğlu, “İstanbul seçimi aslında başlı başına Türkiye çapında bir seçim tekrarı gibi masraflı bir iş. Nüfusu olan bir yer. Türkiye çapında yapılan masrafın, harcamanın bir benzeri tekrar yapılacak. Halkımızın bu desteği bizim için çok kıymetli olacak” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da seçim kararı alınmasının ekonomiye etkisinden de bahseden Kuşoğlu, “İstanbul seçiminin ülke ekonomisine etkisi ilk günden ortaya çıktı. 6 liranın altında olan dolar bugün 6.20’yi buldu. Dövizin yükselmesiyle Türkiye’de enflasyonun artacağı, Türkiye’nin pahalanacağı, ekonomik dengelerin altüst olacağı çok açık. Bunu da iktidarın biliyor olması lazım ama bütün bunları dinlemediler. İstanbul seçimlerinin tekrarıyla beraber binlerce, yüzbinlerce insan işsiz kalacak. Yapılması gerekenler yine geciktirilecek yapılmayacak ve Türkiye bir yıl daha kaybetmiş olacak. Bunları görmeden, sadece siyasi bir hırsla böyle bir kararı aldırmak Türkiye’ye çok büyük bir maliyet getirecek” açıklamalarını yaptı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir