Connect with us

3. SAYFA

Irak sınırında çatışma: 4 şehit

Türkiye-Irak sınırında devam eden terör operasyonunda 4 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Published

on

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlar kapsamında, 19 Nisan 2019 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmalarda yaralanan iki kahraman silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Çatışmada toplam dört kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.Teröristler hava harekatı ve bölgedeki ateş destek vasıtaları ile yoğun ateş altına alınmıştır. Bölgedeki operasyonlar devam etmektedir.Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.”

BAKAN AKAR’DAN ŞEHİTLER İÇİN MESAJ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlar kapsamında, teröristlerle çıkan çatışmalarda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Erhan Çiyapul, Piyade Sözleşmeli Er Murat Şahin, Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin ve Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakan Akar mesajında, “Silah arkadaşlarımız. 19 Nisan 2019 tarihinde terörle mücadele harekatında şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.