Connect with us

3. SAYFA

Türkiye Rabia Naz için ayaktaydı

Kadın Meclisleri Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediği eylemlerle, Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünün aydınlatılmasını istedi.

Published

on

Kadınlar, Rabia Naz’ın memleketi Giresun’un yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Çorum, Malatya, Antep, Kocaeli gibi ülkenin birçok kentinde bir araya geldi.

Rabia Naz’ın şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesinin üzerinden tam 1 yıl geçtiğine dikkat çeken kadınlar şunları söyledi:

“Rabia Naz’ın intihar ettiğini ileri sürdüler, ölümünün üzerini kapatmaya çalıştılar. Koskocaman bir yıl boyunca ne oldu? Rabia Naz’ın ölümünü aydınlatmak için ne yapıldı? Babası Şaban Vatan bunu kabul etmedi, 1 yıldır mücadele ediyor” dedi. Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Raporu’nun ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğini ispatladığına dikkat çeken kadınlar “Ancak Rabia Naz’a çarpan arabanın kime ait olduğu dahi araştırılmıyor. Kamera kayıtları siliniyor. Olay yeri inceleme yeterince yapılmamış, görgü tanıklarının isimleri bilinirken, ifadelerine dahi başvurulmuyor. Baba Şaban Vatan; bir adli tıp uzmanı, polis, savcı gibi çocuğunun ölümünü araştırıyor. Delil toplamaya çalışıyor ama Rabia Naz’a çarpan arabanın sahibi bir türlü araştırılmıyor.”

“Vatan ailesi bu mücadelede asla yalnız değildir”

Eski AKP’li belediye başkanının yeğeninin Rabia Naz’a arabayla çarparak öldürmesi konusunda şüpheli durumda olduğunu hatırlatan kadınların açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Ve kendisinin İçişleri, Adalet Bakanlıklarınca korunduğu iddia ediliyor. Hiçbir iddia araştırılmıyor, dava adaletten kaçırılıyor. Aileyi susturmak için jet hızıyla işleyen mekanizmalar, Rabia Naz’ın ölümünün aydınlatılması için asla işlemiyor. Rabia Naz’ın ölümündeki bu karanlık yetmezmiş gibi baba Vatan Şaban şikayet üzerine gözetim altına alıp akıl sağlığı yerinde değil deyip, hastaneye kapatmaya çalışıyorlar.”

Artık bu davada sadece Rabia Naz’ın ailesinin değil, tüm toplumun gerçeği açığa çıkarma, adaleti sağlama mücadelesi verdiğini belirten kadınlar “Vatan ailesi bu mücadelede asla yalnız değildir. Siyasi gücü ve parayı arkasına alarak failleri aklamaya çalışanların karşısında adalet isteyen milyonlarız biz” dedi. Giresun Cumhuriyet Başsavcısı’nın Rabia Naz Vatan ile ilgili açıklama yaparken, ‘cinayet’ ifadesini ağzından kaçırdığını belirten kadınlar açıklamalarında şunları söyledi: “1 yıldır kılını kıpırdatmayanlar, mücadelemizle nasıl HSK inceleme başlattıysa, nasıl tanıkların ifadesinin alınmasına karar verildiyse tüm gerçeği açığa çıkartmak zorundalar. Rabia Naz’ın ölümündeki tüm gerçekler açığa çıkıp, adalet sağlanana kadar durmayacağız!”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir