Connect with us

SİYASET

Fehmi Koru’dan yeni parti kurucularına cesaret hapı!

AKP’nin kurucularından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kuracağı iddiaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sert çıkışları sonucu rafa kaldırılmiş, girişimcilerin “korktuğu” için geri adım attıkları iddia edilmişti. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kadin dostu ve Bilderberg gediklisi gazeteci yazar Fehmi Koru, bugün yeni parti kuracakları cesaretlendirici bir yazı kaleme aldı.

Published

on

Geride bıraktığımız haftalarda AKP’nin kurucularından iki farklı yeni parti kuruluşu için girişimlerin başladığı haberleri Ankara kulislerinde çalkalanmış, Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ayrı ayrı yeni bir parti kuruluşu için kolları sıvadığı ileri sürülmüş; ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting meydanlarında eski yol arkadaşlarını “ihanet”le suçlayıp salvolar atması ile  girişimciler korkarak geri adım atmış,  iddialar küllenmeye bırakılmıştı.

AKP cevrelerinde ve Ankara kulislerinde Erdoğan’ın sert çıkışından sonra yeni parti kurma hazırlığında olanların “korktuğu” açıkça dile getirilmişti.

Yeni parti iddiaları, askıya alınmış izlenimi verirken 11. Cumhurbaşkanı ve AKP’nin kurucusu Abdullah Gül’ün kadim dostu gazeteci yazar Fehmi Koru’dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Mevcut iktidar tarafından aforoz edilen ve ulusal medyada kendisine bir köşe bulamayan Fehmi Koru, uzun zamandır yazılarını yayınladığı “Fehmi Koru’nun Günlüğü” isimli blogta bugün, “İktidar değişir muhalefet iktidar olursa.. Yeni bir parti kurulursa.. Bunlar neden kötü olsun?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Bilderberg gediklisi Fehmi Koru, yazısında Türkiye’nin önümüzdeki 5 yıllık süreçte geçireceği olası siyasi dönüşümün sinyallerini verdiği yazısında yeni parti kurmaktan korkarak geri adım atanları cesaretlendirici göndermeler yaptı. Koru bu çerçevede şöyle dedi:

“AK Parti’nin iktidara gelmesi de aynı yoldan olmadı mı? O güne kadar içinde yer aldıkları partiden koptuklarında, geride kalanların, onlar için de, ‘ihanet’ sözcüğünü kullandıklarını hatırlıyorum.

O gün iyi olan bugün neden kötü sayılıyor?”

Koru, yazısında üstü kapalı bir ifade ile önümüzdeki süreçte mevcut siyasi muhalefetin iktidara gelebileceğini ancak, bunların başarısız olacağını ve bugün yeni parti kuracakların o aşamada iktidara gelebileceğini şu sözlerle ifade etti:

“Diyelim, iktidar cephesinin korktuğu oldu, muhalefetin adayları iktidar cephesi adaylarını geride bıraktı. Hatta bir adım daha ileri giderek, ilk yapılacak genel seçimde, muhalefete iktidar olmalarını sağlayacak çoklukta oy çıktı…
Bu ilk kez mi olmuş olacak ülkemizde?
İktidar cephesi haklıysa ve muhalefet ülkeyi kötü yönetirse ondan sonraki seçim/ler/de halk tercihini yeniden değiştirebilir.”

FEHMİ KORU’NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN