Connect with us

GÜNDEM

Erdoğan’a “Diktatör” diyen Netenyahu’ya AKP’den yanıt

Sosyal medyadan yaptığı açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Diktatör” diyen İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya cevap veren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Lafını kendisine iade ediyoruz.” dedi.

Published

on

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Diktatör’ diyen İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya tepki gösterdi. “Kendisine en çok yakışan sıfat olarak ‘diktatör’ lafını kendisine iade ediyoruz” diyen Çelik, sözlerinin devamında “Zaten bizi övseydi utanç duyardık” ifadesini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Türk gazeteciler ve yargıçlar hapishaneleri doldururken Türkiye’nin diktatörü Erdoğan İsrail demokrasisine laf uzatıyor” ifadesini kullanan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya tepki gösterdi.

“KENDİSİNE EN ÇOK YAKIŞAN SIFAT”

Diktatör sıfatının en çok Netanyahu’ya yakıştığı görüşünü dile getiren Çelik, “Kendisine en çok yakışan sıfat olarak ‘diktatör’ lafını kendisine iade ediyoruz” dedi.

“ÖVSEYDİ UTANÇ DUYARDIK”

Çelik, sözlerinin devamında Netanyahu’yu ırkçılıkla suçladı ve “Zaten bizi övseydi utanç duyardık” ifadesini kullandı.

NETANYAHU NE DEMİŞTİ?

Benjamin Netanyahu, kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Erdoğan’a yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

“Türk gazeteciler ve yargıçlar hapishaneleri doldururken Türkiye’nin diktatörü Erdoğan İsrail demokrasisine dil uzatıyor. Bu nasıl bir komedi! İsrail’de kimse ikinci sınıf vatandaş değildir. “