Connect with us

KÜLTÜR SANAT

Bengisu Sugür’un “İçimizdeki Bahçeler” sergisi Galeri Soyut’ta

Ankaralı ressam Bengisu Suğür’un Galeri Soyut’taki kadını konu alan “İçimizdeki Bahçeler” isimli kişisel sergisi yoğun ilgi görüyor.

Published

on

8 Mart’ta Galeri Soyut’ta verilen kokteylle Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunulan sergi, 27 Mart’a kadar ziyarete açık olacak.

Ressam Bengisu Suğür, ” Toplum içerisinde kadının bir “birey” olarak kimliğini, beklenilen düzen içerisinde kendini arayışını, toplumsal cinsiyet normlarına karşı duruşun verdiği baskı ve zorluklarla kurmaya çalışması söz konusudur. Kişinin yapılandırmaya çalıştığı bu karakter bağlamında, psikolojik yansımaları ekolojik imgelerle ele alarak cinsiyet ve bağlılık-bağımlılık olgusunu eleştirel bir görsel estetik dahilinde plastik dil ile gösterilmesi amaçlanmıştır.” dedi.

BENGİSU SUĞÜR KİMDİR?

1993-Ankara doğumlu Bengisu SUĞÜR, çok küçük yaşlarda Aytül (Şekercioğlu) Aksongur ile resme başlamıştır. Profesyonel resim hayatı ise 2011’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümüne girmesiyle başlar. Burada; Profesör Necla Rüzgâr Kayıran ve Doçent Nil Köken gibi hocalarla çalışma fırsatı bulur; 2016’da “Onur Öğrencisi” olarak mezun olur. Şu anda aynı üniversitede, Doçent Ayşe Bilir ile yüksek lisans eğitimini, tez aşamasında sürdürmektedir.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir