Connect with us

DÜNYA

Trump’ın gafı ile ismini değiştirdi

ABD Başkanı Donald Trump’ın, kendisine yanlışlıkla ‘Tim Apple’ olarak hitap etmesinin ardından Apple CEO’su Tim Cook Twitter ismini değiştirdi.

Published

on

Trump, Amerika İşgücü Politikaları Danışma Kurulu ile yaptığı görüşmede Apple CEO’su Tim Cook ile bazı şirketlerin temsilcileriyle Beyaz Saray’da bir araya geldi.

Ancak konuşması sırasında Cook’a hitap ederken “Bundan minnettarız Tim Apple” ifadelerini kullandı.

Görüntülerin sosyal medyaya düşmesinin ardından binlerce kullanıcı konuyla ilgili esprili yorumlarda bulundu. Trump’ın daha önce yaptığı benzer hataları hatırlatan kullanıcılar “Kulübe hoş geldin Tim” yorumu yaptı.

Cook da bu olay sonrası Twitter profilinde isminin yanına Apple simgesi koyarak kullanıcı adını ‘Tim Apple’ şeklinde değiştirdi.

​Apple CEO’sunun bu hamlesi, Trump’ın gafına eğlenceli bir yaklaşım olarak algılandı.

Ancak profildeki Apple simgesi Unicode sembolü olmadığı için sadece İOS gibi Apple işletim sistemlerinde görülebiliyor. Android ya da Windows kullanıcıları söz konusu Apple işaretini göremiyor.

TRUMP DAHA ÖNCE DE YAPTI

Başkan Trump’ın isimler hakkında yaptığı ilk hata bu değil.

Trump, geçen yıl bir konuşması sırasında yüksek teknoloji havacılık konusunda dünya lideri olan Lockheed Martin şirketinin CEO’su Marillyn Hewson’ın adını ‘Marillyn Lockheed’ olarak söylemişti. Trump, internet satış sitesi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’u da ‘Jeff Bozo’ diye anmıştı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir