Connect with us

SİYASET

Alevi derneklerinden Kılıçdaroğlu’na yaylım ateşi

Alevi örgütleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülkücü Ozan Arif övgüsü yapmasına karşı bir açıklama yayımlayarak “Ozan Arif katillerimizi, sen Ozan Arif’i övdün, ne farkınız var?” dedi.

Published

on

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin dünkü grup toplantısında “Anadolu kültüründe ozanlar vardır, aşıklar vardır. Ozanlar ve aşıklar, halkın sesini sazlarıyla dile getirirler. Onların özelliklerinden bir tanesi, zulme karşı baş eğmezler. En büyük silahları sazları ve sözleridir. Bütün mücadeleyi bunun üzerine yaparlar. Sevgiyi, hoşgörüyü, haksızlığa karşı direnmeyi şiirleriyle, sözleriyle, sazlarıyla dile getirirler” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerinin ardından geride bıraktığımız günlerde hayatını kaybeden ülkücülerin sembol isimlerinden Ozan Arif’in şiirini okudu.

“Açıkça bize hakaret ediyor”

Kılıçdaroğlu’nun bu hareketinin ardından Alevi örgütleri “CHP Alevilere faşistleri dayatamaz” başlığıyla açıklama yayımladı. Yayımlanan ortak açıklamada “Kılıçdaroğlu önce faşist Ekmeleddin’i sonra Madımak katillerinden Karamollaoğlu’nu dayattı, şimdi ise bir faşist övüyor. Açıkça bize hakaret ediyor” denildi.

Alevilerin “Cumhuriyet tarihi boyunca eşitlik, demokrasi ve laiklik için mücadele ettiği, Alevi gençlerinin faşistler tarafından katledildiği” belirtilen açıklamada Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında Ozan Arif’i övüp şiirini okumasına ilişkin “Grup toplantısında Alevilerin, devrimcilerin, yani Maraş’ın, Çorum’un, Sivas’ın katillerine övgüler dizerek bizim de sabrımızı taşırmıştır” denildi.

“Biz Aleviler, değerlerimiz ile oynanmasını kabul etmiyor ve özür bekliyoruz”

“Kılıçdaroğlu’na sormak gerek. Ozan Arif bizim katillerimizi övdü, sen ise Ozan Arif’i övdün, ne farkınız var?” denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Ülke demokrasi ve hukuktan uzaklaşmışken, ve ülkemizin çeşitliliği yok edilmeye çalışılırken demokrasiden, hukuktan ve adaletten söz eden partinin liderinin böyle bir söylemde bulunması manidardır. Bu partide siyaset yapan milletvekillerine, siyasi kadrolara sesleniyoruz. Bu söylemi içinize sindiriyorsanız size de söylenecek sözümüz var. “ Yürü bre Hızır paşa senin de çarkın kırılır, güvendiğin padişahın o da birgün devrilir.

Demokratik bütün kanalların kapatıldığı Türkiye’de, biz Aleviler açısından da bu seçimler büyük önem taşımaktadır. Çünkü 73 millete bir nazarla bakan, tercihini her zaman demokrasiden, laiklikten yana kullanan Alevi toplumu, her şeyin tekleştirildiği ve farklı inançların yok sayıldığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz.

Alevi toplumu olarak tarih den bugüne kadar baskıcı yönetime karşı demokrasi güçlerinin yanında yer aldık. Alevi sivil toplum kuruluşları ve Alevi toplumu, içlerine sindirmedikleri birçok adaya ülkenin siyasi atmosferi değişsin diye bugüne kadar ‘kerhen’ destek vermişlerdi.

Her şeyin giderek birbirine benzetildiği, farklı inançların yok sayılarak silikleştirildiği ve önemsiz hale getirildiği bir sürece izin vermeyeceğiz. İktidarın zaten yok saydığı Alevilerin ve farklı inanç gruplarına sahip azınlıkların, Ana muhalefet tarafından da yok sayıldığını görmekteyiz.

Bizim de söyleyecek sözümüz var.!

Biz Aleviler, değerlerimiz ile oynanmasını asla kabul etmiyor ve özür bekliyoruz.

Açıklamanın imzacısı olan Alevi kurumları şöyle:

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Alevi Bektaşi Federasyonu ve Bileşenleri, Alevi Dernekleri Federasyonu ve Bileşenleri, Alevi Vakıfları Federasyonu ve Bileşenleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Demokratik Alevi Dernekleri.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir