Connect with us

3. SAYFA

İzmir’de kamyon terörü

İzmir Konak’ta aşırı hız yapan hafriyat kamyonu önünde giden motosikleti ezdi, motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi

Published

on

Kent ve doğanın yağmalanması ile adım adım tırmanan, gerekli önlemlerin alınmaması sonucunda da onlarca kişinin yaşamını yitirmesine yol açan hafriyat kamyonu terörünün son örneği İzmir’de yaşandı.

Konak’ta Yeşildere Caddesi’nde M.S’nin kullandığı hafriyat kamyonu, aşırı hız sonucunda Mustafa Kural’ın kullandığı motosikleti altına aldı.

Kural kaza yerinde yaşamını yitirirken, kamyon sürücüsü gözaltına alındı.

Yaşam savunucuları uyarmış, önlem listesi sunmuştu

Kuzey Ormanları Savunması, hafriyat kamyonu terörüyle ilgili 8 Ağustos 2017’de bir basın toplantısı düzenlemişti. Hafriyat kamyonları nedeniyle son bir senede 25 ölüm yaşandığını belirten yaşam savunucuları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne alması için 8 önlem sunmuştu.

İstanbul Silivri’deki Danamandıralı Köyü’ndeki kadınlar da köylerinin içinden yüksek hızla geçen hafriyat kamyonlarına karşı “Tozdan meyve sebze yetiştiremiyoruz, hayvanlarımızı suya götüremiyoruz, çocuklarımızı tek başlarına dışarı çıkaramıyoruz, köyümüzde hafriyat kamyonu istemiyoruz” diyerek eylem yapmış, kamyonların geçtiği yolu kapatmıştı.

Yaşam savunucuları, son olarak 23 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaparak hafriyat kamyonu terörüne ve kentin şantiye dönüşmesine karşı “Kamyonların altında kalmak istemiyoruz” demişti.