Connect with us

MEDYA

Barlas: ABD ile kopma noktasına gelen ilişkileri Erdoğan kurtardı

Sabah’ın başyazarı Mehmet Barlas, Suriye konusunda ABD ile yaşanan son krizde “kopma noktasına gelen ilişkilerin” Erdoğan’ın müdahalesiyle kurtarıldığını yazdı.

Published

on

“Cumhurbaşkanı Erdoğan müdahale etmeseydi ABD ile ilişkiler kopmak üzereydi” başlıklı yazısında ABD Başkanı Donald Trump’ın “ekonominizi mahvederiz” tweet’ini hatırlatan Barlas, bu gelişme sonrası için “Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkilerin kopma noktasına gelmesi adeta kaçınılmaz gibiydi. Hem devletin hem de siyasetin sözcüleri Trump’a en ağır cevapları verdiler” derken, daha sonrasında Erdoğan’ın devreye girerek üstlendiği role dikkat çekti.

“İŞİNE GELEN YÖNÜNÜ ALDI”

Tayyip Erdoğan’ın Trump’ın tweetinde “Türkiye’nin işine gelen bölümü ele alıp, siyasetin akılcı yönünü devreye soktuğunu” belirten Barlas, daha sonra iki lider arasında yapılan telefon görüşmesinden bahsederek, “Sonuçta Trump da sanki Türkiye’yi ekonomik saldırı ile tehdit etmemiş gibi davrandı ve yeni tweetinde “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında da konuştuk, ki burada gerçekten genişleme için büyük bir potansiyel var” dedi.

“Şu anda Türk siyasetine yön veren isim olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını izlemek, Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceğini en sağlıklı biçimde anlamaya yarayacaktır.” ifadelerini kullanan Barlas, yazısının sonunda buna gösterge olarak Erdoğan’ın AKP grup toplantısında sarfettiği “Dün akşam müspet bir görüşme yaptık. Bizim tarafımızdan Suriye’de oluşturulacak güvenli bölge teyit edildi. Trump’la tarihi öneme sahip bir anlayış birliğine vardığımıza inanıyorum” ifadelerini aktardı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir