Connect with us

DÜNYA

Erdoğan: Trump’la tarihi bir anlayış birliğine vardık

ABD Başkanı Trump’ın dün twitter hesabından Türkiye’ye yönelik açık tehdidinden sonra kendisi ile telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Trump ile tarihi önemde bir anlayış birliğine vardık. Gayet müspet bir görüşme oldu. Bizim tarafımızdan oluşturulacak güvenli bölge kendisi tarafından da ifade edildi. Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecektir yeter ki bizim hassasiyetlerimize riayet edilsin” dedi.

Published

on

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Mahalli seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu hafta sonu Samsun ve Ordu, önümüzdeki hafta sonu da Erzurum, Gaziantep, Antalya adaylarımızın tanıtım törenlerine bizzat katılım göstereceğim.

Büyükşehir il adaylarımızdan açıklamadığımız 6 il kalmıştı, bunlardan 4’ünde Cumhur İttifakı kapsamında MHP’nin adayını destekleyeceğiz. Geriye kalan iki ilde Aydın adayımızı Mustafa Savaş olarak ilan ettik, Muğla il adayımızı da önümüzdeki Pazar günü açıklayacağız.

Bizim için zaten hiçbir zaman AK Partili olmamış demektir

Parti içinde süren yarış bir demokrasi yarışıdır. Tüm arkadaşlarımızın teşkilatımızın etrafında kenetlenmesini istiyorum. Kendisi veya istediği birisi aday olmadı diye tavır alan kişi bizim için zaten hiçbir zaman AK Partili olmamış ve olamamış demektir.

Biz Cumhur İttifakı’nı 15 Temmuz’da önce milletin gönlünde kurduk. Şu ana kadar milletimiz onlara bekledikleri fırsatı vermedi. Biz de içeride ve dışarıda tüm tehditlere göğsümüzü siper ettik. Sıkıntılar elbette var. Ama aksaklıkların hiçbiri Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştıracak hususlar değil.

Sınırlarımız dışında da onları çukura gömeriz

Suriye meselesinde son dönemde önemli kazanımlar elde ediyoruz. Biz teröristlere kapımızı kapattık, teröristleri bu ülkede asla barındırmayacağız.

Biz terörsitlerle el ele gezemeyiz. Sınırlarımız dışında da onları çukura gömeriz.

Dün akşam baktım ki bölgede, Afrin’de takımlar kurulmuş gençler futbol oynuyor. Nereden nereye geldik? Barış lafla olmaz icraatla olur. Sırada Münbiç ve Fırat’ın doğuasundaki terör unsurlar ve daha aşağıdaki DEAŞ artıkları var.

Sayın Trump ile gayet müspet bir görüşme oldu

Amerika ile Suriye meselesinde uzunca süre farklı yaklaşımlara sahip olduk. Bu bizi üzdü neden üzdü? Çünkü biz staratejik ortağız. Özellikle Obama döneminde bize verilen sözlerin yerine getirilmemesi ile ilişkimiz zehirlendi. Sayın Trump’ın başkan seçilmesinin ardından kendisinin Suriye konusunda farklı düşünmesi bizi memnun etti. Biz hazırlıklarımızı yaptık. Geçtiğimiz ay tam hazırlıklarımızı bitirip son kez sahaya çıkmaya hazırlanırken Sayın Trump ile bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Trump, Suriye’den çekileceğini gayet net bir şekilde bize ifade etti. İlerleyen süreçte ABD ile Suriye konusundaki ilişkilerimizin olumlu yönde seyrine sıcak bakmayan yönetimdeki bazı isimlerin değişmesi bizi memnun etti. Ne varki dün Sayın Trump’ın kişisel sosyal medya hesabı üzerinden verilen bazı mesajlar bizi üzdü. Dün tekrar görüştük. Sayın Trump ile tarihi önemde bir anlayış birliğine vardık. Gayet müspet bir görüşme oldu. Bizim tarafımızdan oluşturulacak güvenli bölge kendisi tarafından da ifade edildi. Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecektir yeter ki bizim hassasiyetlerimize riayet edilsin.

Kürt kardeşlerime sesleniyorum

Kürt kardeşlerime sesleniyorum bu oyuna gelmeyin. PKK’nın desteğindeki siyasi partilere oylarınızı vererek zayi etmeyin. Bizim bu topraklarda kültürümüz var. Geçmişini bilmeyenler bu işten anlamaz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir