Connect with us

SPOR

Bir yıldızdan hüzünlü veda

Dünyaca ünlü İskoç tenisçi Andy Murray, Avustralya Açık’a ilk turda veda etmesinin ardından yaptığı konuşmada göz yaşlarına hakim olamadı.

Published

on

Avustralya’nın Melbourne kentinde düzenlenen Avustralya Açık’ın ilk gün maçları tamamlandı.

Erkeklerin 22 numaralı seribaşı Roberto Bautista ile Avustralya Açık’ta 5 kez finale çıkan ancak sakatlıklar yüzünden şu an klasmanın 229. sırasında yer alan Andy Murray arasındaki ilk tur mücadelesi, büyük heyecana sahne oldu.

İlk iki seti 6-4 alan Bautista, 2-0 öne geçti. Grand slam turnuvalarında 3, olimpiyatlarda ise 2 şampiyonluğa ulaşan eski dünya 1 numarası Murray, seyircinin desteğiyle sonraki setleri 7-6 kazanarak skoru 2-2’ye getirdi.

Final setinin 3. oyununda servis kıran Bautista, kontrolü yeniden eline aldı ve seti 6-2, 4 saat 9 dakika süren karşılaşmayı da 3-2 kazanarak 2. tura yükseldi.

Kalçasındaki sakatlıktan dolayı tenis oynamakta zorlandığını, hatta Avustralya Açık’ın son turnuvası olabileceğini açıklayan Andy Murray’nin, son puana kadar verdiği mücadele seyircinin takdirini topladı.

Murray, zorlu mücadelenin ardından yaptığı duygusal konuşmada belki de tenise veda etmesi gerekmeyeceğini ancak bunun için büyük bir operasyon geçirmesi gerektiğini söyledi.

Bu operasyonun hayatının en önemli ameliyatı olacağını belirten Murray “Tenise devam etmek için mümkün olan her şeyi deneceğim. Ancak tekrar oynamam için garantisi olmayan bir ameliyata girmem lazım. En iyi atışımı yapacağım” dedi.

Kendisine destek olan herkese teşekkür eden Murray, konuşmasını yaparken gözyaşlarını zor tuttu. Murray’ın belki de veda niteliğini taşıyacak olan konuşması, tribünde bulunan seyircilerin gözlerinin dolmasına neden oldu.

Murray’in konuşurken göz yaşlarını zor tuttuğu gözlendi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir