Connect with us

SİYASET

Ertuğrul Kürkçü’ye hapis cezası

HDP Onursal Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü’ye, 2016 yılındaki Newroz konuşması nedeniyle 2 yıl hapis cezası verildi. Kürkçü, kararı İstinaf mahkemesine taşıyacaklarını söyledi.

Published

on

HDP Onursal Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü’ye, Iğdır’da 2016 yılında yapılan Newruz kutlamasındaki konuşması gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası verildi. Eski HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman’ın dosyası ise ayrıldı.

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve 26’ncı dönem HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman’ın, DBP Iğdır İl Örgütü tarafından 2016 Newroz kutlamalarında yaptıkları konuşmalar nedeniyle yargılandıkları dava bugün görüldü.

Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi Kürkçü’ye 2 yıl hapis cezası verirken, Adıyaman’ın dosyasının ise ayrılmasına karar verdi. Adıyaman’ın dosyası başka bir davaya bağlandı.

Kararı değerlendiren Kürkçü “Mahkeme kararı takdiren teşdiden verdi, yani takdirle en üst sınırdan verdi. Gerekçesinde pişmanlık göstermediği, suçu yeniden işleme olasılığı gibi ifadeler kullandılar. İstinaf mahkemesine gidecek karar” dedi.

Kürkçü’nün ayrıca Mardin ve Diyarbakır’da 2012, 2015-2016’da yaptığı üç konuşma nedeniyle 13,5 yıldan 33 yıla kadar hapsinin istendiği davası daha bulunuyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir