Connect with us

Güncel

Göçük altındaki işçiler kurtarıldı

Soma’da bir maden ocağında kaya parçaları çöktü. Yaralanan 7 işçi hastaneye kaldırıldı. Göçükte kalan 3 işçi de daha sonra kurtarıldı.

Published

on

Manisa’nın Soma ilçesinde Işıklar Maden Ocağı’nda, tavandaki kaya parçalarının çökmesi sonucu 10 işçi göçük altında kaldı. 7 işçi kurtarılırken göçük altında kalan 3 işçi kurtarma çalışmalarının ardından çıkarıldı.

Kalan 3 işçinin kurtarıldığı haberini Mecliste devam eden bütçe görüşmeleri sırasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından verildi.

Bakan, “Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; öncelikle, kazayla ilgili bir sevindirici haber geldi, 3 işçimizi de kurtardık hamdolsun, ufak tefek yaralanmalar, var, sağ salim kurtarılmış oldular, onu bilgilerinize arz ediyorum,” diye konuştu.

Göçük altında kalan madencilerin isimleri şöyle: Erol Türkmen, Rıza Zeybek, Hüseyin Güre, Veysel Karaduman, Halil İbrahim Yıldız, Ferhat Özdemir, Hasan Hüseyin Mat, Tahsin Bayındır, Bayram Ataç, Bilal Aydın.

Soma Kömür İşletmeleri’ne bağlı Işıklar Madeni’nde, akşam saatlerinde göçük meydana geldi. 7 işçi mesai arkadaşlarının çabasıyla göçükten çıkarıldı ve Soma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Göçükte mahsur kalan 3 işçinin kurtarılması için çalışmalar devam etti ve işçiler göçükten kurtarıldı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir