Connect with us

3. SAYFA

Fransa’da silahlı saldırı

Fransa’nın Strasbourg kentindeki silahlı saldırıda ölü sayısı arttı. 4 kişinin hayatını kaybettiği sfldırıda çok sayıda kişi de yaralandı.

Published

on

Fransa’nın Strasbourg kentinde Noel için kurulan çarşı yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi. Polis kaynakları, yaylım ateşi şeklinde gerçekleştiği ifade edilen saldırı sonucu  4 kişinin hayatını kaybettiğini, dokuz kişinin de yaralandığını duyurdu. Saldırganın kaçtığı öğrenildi.

Fransa İçişleri Bakanlığı, “ciddi bir güvenlik hadisesi” yaşandığnı belirterek, kent sakinlerinden evlerinde kalmalarını istedi. Güvenlik güçleri şehrin turistik meydanlarından Place Kleber’de yaşanan olayın ardından bölgeyi güvenlik çemberine aldı, tramvay seferleri durduruldu.

Fransız BFM TV kanalına konuşan bir görgü tanığı, “Silah sesleri vardı ve insanlar etrafa koşmaya başladı” dedi. Saldırının terör bağlantılı olup olmadı henüz bilinmiyor. Strasbourg Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gibi uluslararası kurumlara ev sahipliği yapıyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir