Connect with us

SİYASET

CHP ile İYİ Parti anlaştı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP Genel Merkezi’nde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile saat 20.00’de bir araya gelecek. Görüşme öncesi CHP ve İYİ Parti’nin uzlaşıya vardığı öğrenildi. Gelen ilk bilgilere göre İstanbul Ankara ve İzmir’de CHP adayı desteklenecek. Denizli ve Balıkesir ise İYİ Parti’de olacak.

Published

on

CHP ile İYİ Parti arasında gerçekleşen ittifak görüşmelerinde kritik saatler yaşandı. Gün boyu heyetler görüştü. Akşam saatlerinde ittifak konusunda uzlaşma sağlandı. Kılıçdaroğlu ile Akşener 20.00’de görüşecek.

CHP ile İYİ Parti arasında işbirliği görüşmelerinde dün akşam büyük bir kriz yaşandığı iddia edildi. İYİ Parti ile yürütülen ve uzun sürmesi nedeniyle iki partiye de artık zarar verdiği değerlendirilen ittifak görüşmeleri konusunda partilerin karşılıklı ziyaretleri yaşandı.

KILIÇDAROĞLU-AKŞENER GÖRÜŞECEK

Krizin ardından CHP heyeti 18.30’da yeniden İYİ Parti’yi ziyaret etti.Anlaşmanın sağlanmasının ardından Akşener saat 20.00’de CHP’de Kılıçdaroğlu ile görüşeceği açıklandı.

ANLAŞMANIN DETAYLARI

Edinilen bilgiye göre; gelinen son aşamada CHP’nin; İYİ Parti’ye Kocaeli, Denizli, Ordu, Samsun ve Trabzon’ı bıraktığı ve söz konusu büyükşehirlerde aday çıkarmayacağı öğrenildi. İYİ Parti de Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Antalya’da aday çıkarmayarak CHP’yi destekleyecek. Anlaşmanın detaylarının Akşener ve Kılıçdaroğlu görüşmesinde şekillenmesi bekleniyor.

İŞTE GÜN BOYU YAŞANAN GELİŞMELER

Gün içinde iki parti arasındaki görüşmelerin sonlandırıldığı bilgisi kulislerde dolaşırken İYİ Parti temsilcileri Koray Aydın ve Cihan Paçacı CHP Genel Merkezi’ne geldi. Aydın ve Paçacı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile göşürüken CHP temsilcileri Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın odasında bir toplantı yaptı. Kılıçdaroğlu, Paçacı ve Aydın’ın görüşmesi devam ederken Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı’nın da toplantıya katıldığı öğrenildi.

CHP SON TEKLİFİ

Toplantı çıkışında konuşan İYİ Parti’li Koray Aydın “Aramızda olan bir takım pürüzlerle ilgili bir takım görüşme yaptık. Akşam da Genel Başkanımız gelip sayın Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Biz bir ön görüşme yaptık genel başkanlar zaten görüşecek. Saati belli değil.” dedi. CHP temsilcileri Seyit Torun ile Oğuz Kaan Salıcı, saat 16.45’te İYİ Parti Genel Merkezi’ne gitti. CHP heyeti İYİ Parti’ye son teklifini sundu.