Connect with us

SİYASET

Görüşme sonrası İnce’den ilk açıklama

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce arasındaki görüşme 12.45 civarında sona erdi. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Published

on

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce bir araya geldi. İnce ve Kılıçdaroğlu arasındaki kritik görüşme 45 dakika civarında sürdü.

Muharrem İnce görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu yerel seçimlerde birlikte çalışacağız, başarılı olabilmek için var gücümüzle çalışacağımızı anlattım. 89’da yaptığımız gibi örgütü dikkate almamız gerektiğini aktardım. 89’da ne yapmıştık. Sayın Nurettin Sözen İstanbul’da tek adaydı. Tek aday olmasına rağmen ön seçime girmişti. Tek kişi olarak sandıktan çıkınca seçimi de almıştı. Bunun doğru olacağını kendisine ilettim.

Şimdiden sandık koyalım. Üyelerimiz karar versin kimin aday olacağına. Örgütü harekete geçirirsek başarılı oluruz. Bunları sayın genel başkana aktardım. İllerden tekrar görüş istediklerini belirtti sayın genel başkan.

Muharrem İnce kendine koltuk derdinde değildir, Türkiye derdindeyim. Partimin bu seçimden başarılı çıkmasını istiyorum. Eğilim yoklaması olursa, üyelerin önüne sandık konulursa yarışa girecek misin Muharrem İnce, evet gireceğim. Sandık konulmazsa asla aday değilim. Geçmişte arkadaşlarımın başına geleni asla yaşamak istemiyorum.