Connect with us

SPOR

Fikret Orman patladı

Başkan Fikret Orman, “2019’da adayım. Çıkın karşıma. Hodri meydan” dedi.

Published

on

Beşiktaş’ın Divan Kurulu Toplantısı’nda başkan Fikret Orman açıklamalarda bulundu.
İşte Orman’ın açıklamaları:

BEŞİKTAŞ’I ÇAĞLAYAN ADLİYE SARAYI’NDAN ALDIK

Beşiktaş’ı Dolmabahçe’den almadık, Beşiktaş’ı Çağlayan’dan adliyelerden aldık. Yaptığımız atılımların hepsini beraber yaşadık, temsil konusunda da aynı şekilde. Her süreci beraber yaşadık. Bu sezon başlarken sloganımız “Beşiktaş’a sahip çıktı”. Bunu herkese seslenerek söyledim. Beşiktaş taraftarının da nabzını çok iyi tuttuk. Kısa bir süre önce taraftarımız Fenerbahçe maçına çıkmayın, 10 yıl şampiyon olmayın derken şimdi ne oldu da taraftarımız “Yönetim, bu takıma sahip çık” dendi. İki sezon üst üste şampiyon olduk, Şampiyonlar Ligi’nde tarihi başarılar alırken bu takım bizim eserimiz değil miydi? Ne oldu? Ondan sonra paralar nerede sloganı? Beşiktaş taraftarının kulübüne sahip çıkması güzel bir şey. Türkiye’nin ekonomisini Fikret Orman’a teslim edin diyen taraftarımız ne oldu da bunları söyler bir hale geldi. Ben bunları sorguluyorum

ÇILDIRT BAŞKAN, ÖLDÜRT BAŞKAN!

Bizde bir pusu kültürü var. İlk defa bunu burada görmedik. Olimpiyat’ta bir maçta 70. dakikada 2-1 öne geçtik, tribünler boşalmıştı. Feda dönemimizde boş tribünlere oynadık biz. Ne oldu da bu durumdayız? Şimdi bakıyoruz paralar nerede diyorlar? Çıldırt bizi başkan, öldürt bizi başkan, büyük başkan! O dönemde olup da bu dönemde olmayan neler var? Bana bir anlatsınlar. Bu pusu kültürü nedir, kendine güvenen varsa çıksın aday olsun. Gencecik çocukları kamuoyu üzerinden yönlendir, bir Beşiktaş düşmanlığı ortaya çıkartalım. Maçın 30. dakikasında Oğuzhan’a bağırıyor, biz bu çocuklar ile feda döneminden beraber geldik, evet performansını biz de beğenmiyoruz ama bunun yöntemi bu değil. Yatırımlarımızı Beşiktaş markasını büyütmek için yaptık. Her seferinde söylüyorum, tüm tartışmalar Beşiktaş menfaati içindir. Beşiktaş’ın dengeleri huzur üzerine kuruldu ve bu huzur bize lazım. Hiçbir zaman taraftara oynamadım, şirinlik yapmadım. Beşiktaş’ın menfaatleri doğrultusunda doğru olan şey neyse onu yapmaya çalıştım. Ben bu ailenin reisi isem, kendi çocuğuma bakmam lazım. Beşiktaş’ta iktidar mücadelesi yapılır. Beşiktaş’a aday olunması gerekir. Her seferinde anlattım, icraat yapan insan hata yapabilir. Yıldırım Demirören’e kaybettikten sonra 7 yıl boyunca 1 taraftarla temasım olduğunu gördünüz mü? Yaptığımız transferler eleştirilir. Ama şu anki Beşiktaş’a bir bakalım. Kalecisi Şampiyonlar Ligi finali oynamış. Stoperi Dünya Kupası finali oynamış. Pepe, dünyanın en iyi stoperlerinden. Gökhan’ın nasıl geldiği belli, Caner… Oğuzhanlar, Tolgaylar hepsi…Hata ettik. Üçüncü şampiyonluğu kovalamaktansa küçülmeye gitmeliydik. Biz buraya tırnaklarımızla geldik. Süleyman Abi’ye yapılanları, Serdar Bilgili’ye küfür edenleri görerek geldik. Ben Beşiktaş’ın bir daha bunları yaşamaması için geldim

2019’DA ADAYIM HODRİ MEYDAN

2019 mayısında adayım. Varsa yüreğiniz çıkın aday oldun. Beşiktaş taraftarıyla oynamayın. Çok kırgınım. O gün onları orada bağırttıranlara kızgınım ama bize sahip çıkmayanlara da kırgınım. Herkes stattan bahsediyor. Onu bırakalım. Ümraniye tesislerine ne kadar yatırım yaptık. Akatlar’a yaptığımızı hepiniz görüyorsunuz. Beşiktaş TV, 3 milyon Euro’ya yapılırken biz 300 bin Dolar’ yaptık. Hata mı ettik! İnanın şu söylediğime aday bulamayacaklar, aday çıkamayacaklar. Onların bütün derdi benim sinirimle oynamak ağzımdan lafı alıp onu taraftara karşı yönlendirmek. Vagner Love penaltı atarken adamı yuhalamak bizim kültürümüzde var mı? 30. dakikada takım kaptanını yuhalamak hangi kültürümüzde var? Bu oyuncular bizim, bunlara para ödüyoruz. Böyle bir şey Beşiktaş kültüründe yok.

BIRAKIN UÇAĞI, DRONE BİLE ALMADIK

Beşiktaş kulübünün parasıyla bırakın uçağı, bir tane drone kaldırmış mıyız acaba, çıkıp bir tanesinin faturasını göstersinler. Beşiktaş tarihinde olmayan bir oyuncu satışı yaptık. Biz 6 senede menajerlere %11 komisyon ödemişiz. Başka bir kulüpte bunlar konuşulmaz. Beşiktaş’ın parasıyla ben ve yönetimim uçak değil, drone bile almadık. Varsa faturası göstersinler. Yalanlar… Yöneticilere fatura kesildi deniliyor, Biz Ahmet Nur Çebi’den demir aldık. Bu ayıp bişey mi? Stat bariyerlerini benim şirketim üzerinden yaparken ‘aman başkan senin üzerinden olmasın’ diyenler şimdi arkamızdan dedikodu yapıyor. Transferlere para harcamadık, tarihte olmamış sponsorluk gelirleri yaptık, stat yaptık, görülmemiş gelirler elde ettik yine de suçlu olduk.

PANKART YAPACAK PARALARI NEREDEN BULDUNUZ

Eskileri konuşmayayım, yeni bir sayfa açalım dedim. Para getiriyoruz, gelir elde ediyoruz ve suçlu oluyoruz. Dert nedir? Derdiniz ne? Yeni bir moda var, ‘Pankartı asan çocukları aldırttı’ diye söyleniyor. O çocuklara kızmıyorum ben. Sordum onlara biri tornacı, biri üniversite öğrencisi, diğerleri de öyle. Soruyorum, siz deplasmana gidip pankart yapacak paraları nereden buldunuz? Tribünde bize sallayan çocuklar değil dünyada yokken, babalarının akıllarında yokken biz Beşiktaş’ı takip ediyorduk.

MALİ AÇINDAN BİZDEN KÖTÜ HALDELER

6 aylık süreçte Beşiktaş, UEFA’dan 419 Milyon TL, sponsorluklardan 482 Milyon TL, maç hasılatından 315 Milyon TL gelir elde ettik. Görevde bulunduğumuz süreç içerisinde 2 Milyar 627 Milyon Tl gelir, 2 Milyar 411 Milyon TL gelirimiz oldu. Görev süresince 1 Milyar Dolar 187 Milyon TL faiz ve kur farkından kaynaklanan ödemeler yaptık. Göreve geldiğimizde 2 büyük rakibimiz bizden iyi durumdaydı, şu an ise mali açından bizden kötü haldeler. Beşiktaş’ı görevde olduğum süreçte küçültülmüş olsam bu durumda olur muyduk?

BIRAKIN BU İŞLERİ

Bu kulübü bu duruma ben getirmedim, arkadaşlarım getirmedim. Benim aldığım noktayı biliyorsunuz. Bu süreç içerisinde kötü bir süreç geçiriyoruz, ben Beşiktaş’ı o gün itibarıyla küçültmüş olsam halimiz ne olurdu? Ben kimseye bir kötülük yapmadım. 20 yıldır aynı evdeyim. Şikayet ediyorlar, evin penceresine bakın, orasına bakın burasına bakın. Stadın yapımında Cumhurbaşkanımızın büyük katkısı olmuştur, teşekkür ettim. Otel almışım, Sarıyer’de 3000 daire almışım, Bodrum’da koy almışım. Bırakın bu işleri. Beşiktaş’ın er meydanı kongrelerdir. Dedikoduları yapanlar kimler ise gelsinler Beşiktaş başkanlığına aday olsunlar. Kırgınlarım, kızgınlıklarım var. Ben buradayım arkadaşlar. Gecenin saat 1’inde çekeceksin maçtan evvel. Medyaya servis edeceksin. Ne kazandınız, amaç ne? Beşiktaş Kulübü ne kazandı? Rakiplerimizde çok daha kötü günler geçirenler var. Paralar konuşuluyor mu? Amaç ne!

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir