Connect with us

SİYASET

Cemal Enginyurt “Lider Doktrin Teşkilat” ilkesinden azade!

MHP lideri Bahçeli, AKP’yi ittifak konusunda “Herkes aklını başına alsın” diyerek uyaran Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile ilgili açıklama yaptı. Bahçeli, “Açıklamaları MHP’yi bağlamayacaktır” dedi. Bahçeli, bu açıklaması ile Cemal Enginyurt’u partiden ihraç etmeden bir anlamda grup üyeliğini askıya almış oldu.

Published

on

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP geleneğinde bugüne kadar görülmemiş bir ilke imza attı ve ilk kez bir milletvekilini açıklamaları, hal ve hareketi ile partinin temelini oluşturan “Lider Doktrin Teşkilat” prensibinden bağımsız ve bağlantısız olabileceğini ilan etti.

Twitter hesabından son günlerin tartışılan ismi Cemal Enginyurt’un ismini telaffuz ederek açıklama yapan Bahçeli, “Parti yöneticilerimiz, parti üyelerimiz, milletvekillerimiz ve diğer teşkilat mensuplarımız belirlenmiş politik ilkelere aynen uymakla mükelleftir” derken Cemal Enginyurt’un bu kurallar silsilesinin dışında olduğunu ilan etti.

Parti kulislerinde Bahçeli’nin bu açıklaması ile Cemal Enginyurt’u gönül defterinden sildiği belirtilirken, “Cemal Enginyurt, artık MHP grubunda sayısal bir değerden öte olmadığı” yorumları yapılıyor.

Bahçeli’nin “Ordu Milletvekilimiz Sayın Cemal Enginyurt’un değerlendirme ve açıklamaları Milliyetçi Hareket Partisi’ni bağlamayacaktır” dediği açıklamaları şu şekilde:

Milliyetçi Hareket Partisi politikalarının nasıl teşekkül ettiği, söz ve açıklama sınırının ne şekilde oluşup olgunlaştığı belli ve bilinmektedir. Parti yöneticilerimiz, parti üyelerimiz, milletvekillerimiz ve diğer teşkilat mensuplarımız belirlenmiş politik ilkelere aynen uymakla mükelleftir. Bu kapsamda partimizin siyasi faaliyetlerinin belirlenmesinde, parti politikalarının tezahürüyle birlikte kamuoyuna aktarılmasında Ordu Milletvekilimiz Sayın Cemal Enginyurt’un değerlendirme ve açıklamaları Milliyetçi Hareket Partisi’ni bağlamayacaktır. Aziz milletimize ve siyasi muhataplarımıza saygıyla duyurulur.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir