Connect with us

Güncel

Mısıroğlu: Atatürk’ü seviyorum diyen ahmaktır

Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş’ın ziyaret ettiği Kadir Mısıroğlu, Atatürk’ü sevmediğini bir kez daha yineleyerek, “Eğer bir Müslüman Atatürk’ü seviyorum derse ya ahmaktır ya sahtekardır” ifadesini kullandı. Kendisini eleştirenlerin cahil olduğunu söyleyen Mısıroğlu, “Bana kükreyenlerden bir tanesi inanıyorum ki Nutuk’u okumamıştır” dedi.

Published

on

Diyanet İşleri Bakanı Erbaş’ın 10 Kasım’ın hemen öncesinde Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretleriyle tanınan yazar Kadir Mısıroğlu’na yaptığı ziyaret tartışılmaya devam ederken, Mısıroğlu’ndan yeni bir açıklama geldi.

Mısıroğlu, YouTube üzerinden yayınlanan ses kaydında şu ifadeleri kullandı:

“Diyanet İşleri reisinin beni hasta yatağımda ziyaretinden ötürü aslanlar gibi kükreyenlerin hiçbirinde Mustafa Kemal’in yaptığı işleri değerlendirecek kabiliyet vardır ne de ona samimi bir muhabbet sahibidir. Mustafa Kemal bu memlekette yükselmenin birinci basamağıdır. Ama bu şans ellerinden gidiyor. Onlar da biliyor, bu devam etmez. Hiçbir icraatı Müslümanlığın lehine değildir. Eğer bir Müslüman ‘Atatürk’ü seviyorum derse’ ya ahmaktır ya sahtekârdır.”

Kendisini eleştirenleri ‘nadanlar’ (bilgisiz, cahil) diye niteleyen Mısıroğlu, şöyle devam etti:

“Bana kükreyenlerden bir tanesi inanıyorum ki Nutuk’u okumamıştır. Ben bunun Osmanlıcasını ilk mektebi bitirdiğim sene okudum. Benimle konuşacak kalitede bir adamınız yok. Ancak söversiniz. Pes, Müslüman olmuyorsunuz, insan olun. Gavurun bile ahlaklısı olur ya. Demokrasiye inanıyorsan, insana saygıya inanıyorsan, ben size cevap vermekten aciz miyim sanıyorsunuz. Evet ben Kemal Paşa’yı sevmiyorum. Bu benim hakkımdır, istersem babamı da sevmem. Bundan dolayı beni kimsenin kınamaya hakkı yoktur. Beni eleştirenler bir kamyon çakıl taşı. Beni metheden, doğruyu söyleyenler de altın. Bundan sonra kim söverse sövsün bu cevap yeter. Avukatıma söyleyeceğim suç işlerlerse dava açsın. Allah düşmanlarına düşman olduğum sabit oldu.”