Connect with us

3. SAYFA

Akademisyenlere operasyon

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Betül Tanbay ve Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Turgut Tarhanlı ile çok sayıda öğretim üyesi sabah 06.00’da gözaltına alındı. Kadın yapımcı ve yazar Çiğdem Mater ile Osman Kavala’nın yöneticisi olduğu Anadolu Kültür’den de 4 kişi gözaltında.

Published

on

Akademisyen ve gazetecilere yönelik gözaltılara bu sabah yenileri eklendi. Prof. Betül Tanbay ve Prof. Turgut Tarhanlı’nın da aralarında bulunduğu akademisyenler bu sabah 06.00’da evlerine düzenlenen polis baskınlarıyla gözaltına alındı.

Meltem Aslan ve Mustafa Yiğit Ekmekçi de gözaltına alınan isimler arasında.

Kadın yapımcı ve yazar Çiğdem Mater’in de gözaltında olduğu belirtiliyor…

1 yıldan uzun süredir tutuklu bulunan ve iddianamesi hâlâ hazırlanmayan Osman Kavala’nın yöneticisi olduğu Anadolu Kültür’den Meltem Aslan, Yiğit Ekmekçi, Çiğdem Mater ve Asena Günal da ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞEN HEYETTEYDİ

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Betül Tanbay aynı zamanda Avrupa Matematik Topluluğu’nun başkan yardımcısı… Tanbay, Gezi Parkı eylemleri sırasında dönemin başbakan Tayyip Erdoğan’la görüşen heyetin içindeydi. Tanbay, Osman Kavala’nın başkanı olduğu Anadolu Kültür Derneği’nin de üyesi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir