Connect with us

KÜLTÜR SANAT

Bir Delinin Hatıra Defteri 4 Kasım’da sahnede

Erdal Beşikcioğlu’nun usta oyunculuğu, tükenmeyen enerjisi ve büyüleyici performansıyla çok konuşulan ‘’Bir Delinin Hatıra Defteri’’ oyunu, 4 Kasım Pazar günü Zorlu PSM ‘de tiyatro severlerle buluşmaya hazırlanıyor!

Published

on

Gogol’un ‘’Bir Delinin Hatıra Defteri’’ Çar 1. Nikolay’ın baskıcı devrinde yaşamış küçük bir devlet memurunun hayatını anlatıyor.

Günlük formatında yazılan hikaye, başkahraman Poprişçin’in deliliğe doğru gidiş öyküsünü tiyatro sahnesine taşıyor.

Nikolay Vasiliyeviç’in unutulmaz eseri ‘’ Bir Delinin Hatıra Defteri’’ Erdal Beşikçioğlu’nun tek kişilik eşsiz performansıyla büyük ilgi görüyor. Tatbikat sahnesi tarafından sahnelenen oyunun uyarlamasını ve yönetmenliğini M. Cem Emüler üstleniyor.

Yaşadığı sıkıcı ve tekdüze hayata bir de müdürünün kızına duyduğu aşk eklenince içinde bulunduğu girdap iyice büyür. Aksenti İvanoviç Poprişçin’in baskıcı sistemde boyun eğmeme çabaları ve yaşadığı psikolojik gel-gitler, kendisini İspanya Kralı sanmasına kadar devam eder ve akıl hastanesine kapatılmasıyla son bulur.

4 Kasım Pazar günü 20.30’da Zorlu PSM’de sahnelenecek tek perdelik ‘’Bir Delinin Hatıra Defteri’’ oyununun biletleri,Biletix’ten ve salonun gişesinden temin edilebiliyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir