Connect with us

EKONOMİ

Kredi kartlarında yeni dönem

BDDK, mevduat ve katılım fonunun kabulüne, çekilmesine ve zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklara ilişkin usul ve esaslar belirleyen yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Artık bankalar hesap sahibınden alınacak onay ya da kanıtlanabilir ayrı bir talep olmaksızın, hesap sahibi adına kredili hesap açamayacak. Bankada hesabı olan bir kişiye kendi talebi dışında kredi kartı çıkarılamayacak.

Published

on

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK), kredilerin sınıflandırılması ve bunlar için ayrılacak karşılıklara ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmeliğinde değişikliğe gitti.

BDDK’nın “Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zamanaşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”te yaptığı değişiklik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre yönetmelikte tanımların yer aldığı 3’üncü maddede değişiklik yapılarak tahmini kâr tanımı eklendi. Mevduat ve katılım fonu kabulünü esaslarının belirlendiği 4’üncü madde değişiklik yapıldı.

Yönetmelikte katılım fonuna ilişkin esasların belirlendiği 6’ncı maddede de değişikliğe gidildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir