Connect with us

TELEVİZYON

Elif Şili’de tüm Türk dizilerini geride bıraktı

Kanal 7’de yayınlanan Elif dizisi Şili’de bugüne kadar gösterilen tüm Türk dizilerini geride bırakarak yeni bir rekora imza attı.

Published

on

Yerli diziler dünya pazarında büyük ilgi görmeye devam ediyor. Özellikle son dönemde Kara Sevda, Medcezir, Binbir Gece, Muhteşem Yüzyıl, Karadayı, Adını Feriha Koydum gibi diziler, Latin Amerika ve pek çok ülkede gösterildikten sonra ilgi gittikçe büyüdü.

Tüm bu bildiğimiz diziler dışında bir dizi var ki Şili’de en uzun zaman yayınlanan Türk dizisi olma ünvanını eline aldı.

Hangi dizi mi? Bu sezon Kanal 7 ekranlarında 5. sezonu yayınlanmaya başlanacak olan dizi, yurt dışında da büyük ilgi görüyor. Şili’de yayınlanan dizinin aldığı ünvanla, bugüne kadar diğer diziler arasında farklı bir yer edindi.

Kanal 7’nin başarılı dizisi Elif, Şili’de en uzun süre yayınlanan Türk dizisi oldu. 24 Kasım 2016’dan beri TVN kanalındaki yayınına devam eden dizi, yaklaşık 20 aydır ekrana geliyor ve başarıyla ülkedeki yayın hayatını devam ettiriyor.

Eccho Rights’ın dağıtımını üstlendiği drama dizisi böylece 17’şer ay boyunca Mega’da yayınlanan Karadayı’yı veya El Trece’de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl’ı geride bıraktı. Hatta Elif böylece Ugly Betty’yi (14 ay) veya 17. ayında olan Şili dizisi Forgive us our Sins’i de geçti.

2014 yılının eylül ayından beri ekranda olan Elif dizisinin şimdiye kadar 700’den fazla bölümü yayınlandı ve beşinci sezonuyla ekranda olmaya devam edecek. Sevilen drama yurt dışı macerasına 2015’te Endonezya’yla başladı ve Kolombiya (Caracol), Peru (Latina), Kosta Rika (Teletica), Arjantin (Telefe), Meksika (Imagen Televisión), Paraguay (Telefuturo) ve Porto Riko (Telemundo Puerto Rico) gibi pek çok başka Latin Amerika ülkesinde de ekrana geldi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir