Connect with us

Güncel

Gökçek’in oyuncakları çürüyor

Dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, parktaki araçların denemesini bizzat kendisi yapmıştı.

Published

on

Gökçek’in oyuncakları çürüyor

Son yerel seçimlerde Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için prestij projesi olarak kamuoyuna sunduğu Ankapark işlemeden eskiyor. Gökçek’in istifa etmesinin ardından Mustafa Tuna döneminde iki kez ihale yapılmasına karşın özel sektöre satılamayan Ankapark için üçüncü kez ihale hazırlıkları yapılıyor. Ankapark’a 2 milyar TL harcanmasına karşın alınan eğlence araçları 2 yıldır çalışmadan atıl duruyor. Gökçek’in şaşaalı sunumlarıyla kamuoyuna tanıtılan, eğlence aracının birinin denemesi sırasında sorun yaşanan Ankapark için üçüncü ihale hazırlıkları yapılıyor. Büyük çaplı eğlence araçlarının Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine tepkilere karşın yerleştirildiği Ankapark için daha önce iki ihale yapıldı. Toplam 2 milyar TL üzerinde harcama yapılmasına karşın iki yıldır atıl duran tesisleri Ankara Büyükkşehir Belediyesi’nin işletmesi düşünülmüyor. Belediye, tesisler için gerekli olan personel ve maliyetlerin yüksek olması nedeniyle işletmeyi devretmek istiyor. Ancak yapılan ihalelerde şimdiye kadar firmalar teklif vermedi. Teklif verilmeyince Ankapark’ın devri de gündeme gelmedi.

Çinliler devrede

Ankapark’ın işletilebilmesi için bir kısmı nitelikli teknisyen olmak üzere 3 bin kişinin istihdam edilmesi gerekiyor. Tesislerin çalıştırılması durumunda ise aylık maliyeti 20 milyon TL olarak hesap ediliyor. Şimdiye kadar ihaleye katılan firmaların maliyetin yüksek olması nedeniyle tesise talip olmadıkları öğrenildi. Firmaların Ankapark’ın bazı sabit giderlerinin belediye tarafından üstlenilmesini istedikleri, belediye yönetiminin ise bu fikre sıcak bakmadığı kaydedildi. Ankapark’ın işletmesine bazı Çinli ve Katarlı firmalar ilgi gösteriyor. Daha önce Katarlı firmaların şanslı bulunmasına karşın son dönemde eğlence araçlarının da çoğunun alındığı ülke olan Çinli firmaların öne çıktığına dikkat çekiliyor.

Nasıl geri ödenecek?

Ankapark’taki eğlence araçlarının kullanım ömründen iki yıl atıl kalarak eksildiğine dikkat çekilirken, belediye yönetiminin yaklaşan yerel seçimlerden önce tesislerin devrini gerçekleştirmek için çaba sarfettiği dile getirildi. Tesislerin devredilmesi durumunda, Gökçek döneminde belediye kaynaklarından kısa sürede harcanan 2 milyar TL’nin hangi koşullarda geri döneceğinin veya dönüp dönmeyeceğinin de belli olacağı vurgulanıyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir