Connect with us

DÜNYA

Dünyanın En Zengini Ama Bulaşıkları Bile Kendi Yıkıyor

Published

on

Dünyanın En Zengini Ama Bulaşıkları Bile Kendi Yıkıyor
1
İnternet alışveriş devi Amazon’un hisselerindeki artışla birlikte şirketin kurucusu Jeff Bezos, önceki gün yalnızca birkaç saatte 1.2 milyar dolar (6 milyar lira) kazandı. Servetini son 2 yılda 2’ye katlayan Bezos dünyanın zengin insanı. Kişisel serveti 150 milyar dolara (725 milyar lira) ulaşan Bezos, en zenginler listesinde 2’nci sıraya gerileyen Microsoft’un sahibi Bill Gates’e 55 milyar dolar fark attı.
2
AİLE HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR
AİLE HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR

1964 doğumlu Bezos’un 1995’te kurduğu Amazon, açıldığı gün sadece 6 sipariş almıştı. Günlük sipariş sayısı 2018’de 2 milyona ulaştı. Serveti ne olursa olsun, Bezos’un günlük yaşamındaki rutini ise hiç değişmiyor. Dünyanın en zengin adamının günlük rutini özetle şöyle:

3
Bezos, sabahları vücudu ne zaman isterse o zaman uyanıyor. Asla alarm kurmuyor, kimse de gelip onu uyandırmıyor. En az 8 saat uyuyor.
4
Çalışkanlığı ile biliniyor ancak ailesine vakit ayırmaktan taviz vermiyor. Güne mutlaka roman yazarı olan karısı MacKenzie Bezos ile kahvaltı yaparak başlıyor. Öğlene kadar zamanını çocuklarına ayırıyor.
5
KAHVALTIDA AHTAPOT YİYOR
KAHVALTIDA AHTAPOT YİYOR

Bezos’un kahvaltı anlayışı da biraz farklı. Favori mönüsü şöyle: Patatesli ahtapot, sarımsaklı yoğurt, pastırma ve yumurta.

Toplantılarını öğleden sonra yapıyor. Zaten toplantı seven biri değil. Amazon’un diğer ortakları ile yılda en fazla 5 saat görüşüyor. ‘2 pizza’ kuralından vazgeçmiyor. Yani 2 pizzanın doyurabileceğinden daha fazla kişinin olduğu toplantılara katılmıyor.

6
Bezos sert ve kaba bir patron olarak biliniyor. Hatta çalışanlara yönelik öfkesini dizginlemesi için yanında bir danışman geziyor. Bezos’un şirketlerinde sık sık emek sömürüsüne karşı grevler, protestolar oluyor.
7
Günün sonunda ise akşam yemeğinin ardından, evde bulaşıkları daima Bezos yıkıyor.
8
UZAY DELİSİ
UZAY DELİSİ

Dünyanın en zengin adamı Jeff Bezos, bilimkurgu meraklısı ve Uzay Yolu hayranı. Serinin 2016’da çekilen ‘Uzay Yolu Sonsuzluk’ adlı filminde küçük bir rolü dahi var. Bezos’un uzay merakı filmlerle de sınırlı değil. En büyük hobisi denizaltı ile NASA’nın okyanusa düşmüş eski roket parçalarını aramak. Amazon’un yanı sıra The Washington Post gazetesinin ve havacılık şirketi Blue Origin’in de sahibi olan Bezos, uzay araştırmalarına milyonlarca dolar harcıyor.

9
GÖSTERMELİK CİMRİ
GÖSTERMELİK CİMRİ

Tüm servetine karşın Bezos, 1996 model Honda marka otomobilinden vazgeçmiyor. Bunu tasarruf etmenin öneminden bahsederken de sık sık dile getiriyor. Arka planda ise 70 milyon dolarlık bir jet kullanıyor. Çok sayıdaki yatının yanı sıra şu sıralar, 2019’da denize inecek 140 metrelik bir yat daha inşa ettirdiği belirtiliyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir