Connect with us

SİYASET

Eren Erdem’e ikinci şok

CHP’de liste dışı kalarak milletvekili aday listesine giremeyen Eren Erdem, eşi ve çocuğu ile birlikte bu sabah Atatürk Havalimanı’ndan Almanya’ya gitmek isterken şok yaşadı. Eren Erdem, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında koyulan yurt dışı çıkış yasağına istinaden havalimanından geri çevrildi ve Almanya’ya gidemedi. Eren Erdem hakkında FETÖ’ye yardım ettiği iddiası ile 22 yıl hapis cezası istemi ile hazırlanan iddianame bugün mahkeme tarafından kabul edildi.

Published

on

Eren Erdem'e ikinci şok

Eren Erdem, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında koyulan yurt dışı çıkış yasağına istinaden havalimanından geri çevrildi ve Almanya’ya gidemedi. Pasaportuna el koyulan Erdem’in çocukları ve eşi Almanya’ya gitti. Eren Erdem hakkında FETÖ’ye yardım ettiği iddiası ile 22 yıl hapis cezası istemi ile hazırlanan iddianame bugün mahkeme tarafından kabul edildi.

“GENEL MERKEZ BUNUN BÖYLE OLACAĞINI BİLİYORDU”

Eren Erdem, hakkında alınan karar ile ilgili cumhuriyet.com.tr’ye konuştu. Erdem, “Zaten Almanya’da evim var. 15-20 günde bir Almanya’ya gidip geliyorum. Bu ziyarette PM toplantısından önce planlanmış bir ziyaretti. Seçim kampanyalarına başlamadan önce Almanya’daki işlerimizi halletmek için eşimle beraber planlamıştık. Ancak havalimanında yurtdışına çıkış yasağı tarafıma tebliğ edildi. Listede adım olmayınca bu karar alındı. Genel Merkez bunun böyle olacağını biliyordu” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında çıkan haberlerle ilgili tweet attı.

Erdem, “Sanırım yine ortalık şenlenmiş. Hakkımda yurtdışına çıkış yasağı koymuşlar. Bunu, evvelce planladığımız rutin bir seyahate çıkarken öğrendik. Yine havuz başlamış karalamalara. Sorun yok. Ben alıştım. Siz de alışın… Benim pasaportumda tonlarca giriş çıkış mührü vardır. Ben 3 yıldır yargılanıyorum. Bu davalar yeni değil. Dokunulmazlığı kalkan herkes cezaevine girebilir. Yapılmak istenen; algı operasyonudur. Kişilik suikastidir.

“MEDYA BU TWEETLERİMİ DE HABER YAPSIN”

Medya bu tweetlerimi de haber yapsın. Bu ülkede birini karalamak kolaydır. Yurt dışına çıkış yasağı ilk defa konmuyor bana. Daha önce de oldu. O zaman da “kaçıyor” demişlerdi. Bu ülkede daha faşizmi yeneceğiz, nereye? Bir rutin ve planlı seyahat ile öğrendiğim yurt dışına çıkış yasağı üzerinden yürütülen tezviratla da hukuk önünde hesaplaşacağımı kamuoyuna bildiririm.” şeklinde açıklama yaptı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir