Connect with us

GÜNDEM

Erdoğan: Suikast ihbarını MİT’ten aldım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti sırasında kendisine suikast düzenleneceği yönündeki istihbarat bilgisinin doğru olduğunu ve MİT’ten bu yönde ihbar aldığını açıkladı.

Published

on

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’te yaptığı basın toplantısında suikast ihbarıyla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, “Bu haber bana MİT’ten ulaştı. Zaten ulaştığı için de buradayım. Niye? Çünkü bu tür tehditler, operasyonlar şunlar bunlar, bizi bu yoldan alıkoymaz. Yolumuza çıktığımız zaman yılmadan devam ederiz 15 Temmuz’daki gibi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saraybosna Uluslararası Havalimanına gelişinde, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegovic ve eşi Sabija İzzetbegoviç, Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic, Boşnak heyet, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ile büyükelçilik personeli tarafından karşılandı.

SUİKAST İHBARI

Cumhurbaşkanı İzzetbegoviç’le ortak düzenlediği basın toplantısında kendisine Balkanlar seyahati sırasında suikast düzenleneceği yönünde istihbarat bilgileri olduğunu ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Bu haber bana ulaştı. Zaten ulaştığı için de buradayım. Nereden ulaştı? MİT’den ulaştı. Ama ben ulaştığı için de buradayım. Niye? Çünkü bu tür tehditler, operasyonlar şunlar bunlar, bizi bu yoldan alıkoymaz. Biz yola çıktığımız zaman yolumuza devam ederiz. Ve burada Avrupa’nın değişik yerlerinden gelen binlerce insan, burada gelir de görüşmek ve buluşmak istediği lideri göremezse, buluşamazsa bu benim için doğru bir şey olur mu? Olmaz. Onun için biz kendileriyle bu akşam buluşacağız. Bizim planımız çok farklı bir plandır. Yolumuza çıktığımız zaman yılmadan devam ederiz 15 Temmuz’daki gibi…”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir