Connect with us

GÜNDEM

İsrail’in Ankara Büyükelçisi ülkesine döndü

Gazze Şeridi sınırında 62 Filistinlinin öldürülmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı’nın ülkesine dönmesini istediği Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, İsrail’e döndü. Ankara, İstanbul Başkonsolosu Yosef Levi Sfari’nin de bir süreliğine ülkesine dönmesini istedi.

Published

on

İsrail'in Ankara Büyükelçisi ülkesine böyle döndü

Gazze Şeridi sınırında 62 Filistinlinin öldürülmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı’nın ülkesine dönmesini istediği

ABD’nin büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararından sonra İsrail güvenlik güçlerinin Filistinlilere yönelik katliamında 62 kişi hayatını kaybetti, 3 binden fazla kişi yaralandı. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı,

Bunun üzerine İsrail’in Ankara Büyükelçisi Naeh, bugün ülkesinde döndü. Ankara’dan İstanbul’a gelen Naeh, Atatürk Havalimanı’ndan kalkan uçakla Tel Aviv’e gitti.

Ankara’dan tarifeli uçakla İstanbul’a gelen Naeh, Atatürk Havalimanı’nda uçuş saatini bekledi. Naeh, VIP Salonu’nu kullanmayarak Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde yolcuların kullandığı alanda bekledi.

205 numaralı salonda sıraya girerek özel yer hizmetleri firması tarafından rutin kontrollerden geçirilen Na’eh uçağa gidişte kendisini görüntüleyen gazetecilere de selam verdi.

Öte yandan, diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Başkonsolos Sfari’nin de İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarından sonra yaşanan gelişmeler üzerine bir süreliğine ülkesine dönmesi talep edildi.

Türkiye’nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu’nun dün İsrail Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı ve istişarelerde bulunmak üzere bir süreliğine Türkiye’ye dönmesinin istendiği bildirilmişti. İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Türkiye’nin Kudüs’teki Başkonsolosu Dışişleri Bakanlığına çağrılarak, kendisinden istişarelerde bulunmak üzere bir süreliğine ülkesine dönmesi istendi” ifadesi kullanılmıştı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir