Connect with us

SAĞLIK

Hükümetten çok önemli aşı uyarısı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ CNN TÜRK’te açıklamalarda bulundu, aşı konusundaki iddiları “dedikodu” olarak niteledi ve vatandaşlardan Sağlık Bakanlığı’nın aşı takvimine uymalarını istedi. Akdağ, “Türkiye aşılama konusunda iyi. Vatandaşlarımızın çocuklarını koruma konusunda hassasiyetleri sürüyor. Alarma geçeceğimiz bir durum yok” dedi.

Published

on

Hükümetten çok önemli aşı uyarısı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ CNN TÜRK’te açıklamalarda bulundu, aşı konusundaki iddiları “dedikodu” olarak niteledi ve vatandaşlardan Sağlık Bakanlığı’nın aşı takvimine uymalarını istedi. Akdağ, ”

‘Aşı konusunu önemsemeleyiz’

“Aşıyla önlenebilir hastalıklarla binlerce, on binlerce çocuğun hayatı kurtuluyor. Ölüyorlar ya da hastalıklardan dolayı engelli hale geliyorlar. Aşı konusunu önemsemeliyiz. Biz bunu çok önemli bir şekilde yaptık.

‘Türkiye aşı konusunda iyi’

Türkiye bu hususta iyi. Vatandaşlarımızın çocuklarını koruma konusunda hassasiyetleri sürüyor. Alarma geçeceğimiz bir durum yok. Avrupa’daki, bazı ülkelerdeki gibi tereddütler, sayıca gerilemeler olsa aynı duruma Türkiye de döner.

‘Kızamık ölüme bile yol açabilir’

Kızamık deyip geçmemek lazım, çocuklarda bağışıklık sistemini çok zayıflatır ve zatüreye yol açarak ölüme de sebep olur. Biz kızamıktan zamanında çok çekmiştik, çok kaybettiğimiz yavrularımız oldu. Biraz daha geç yaşlarda olursa daha ağır oldu. 12 yaşında bir yavrumuz sabaha kadar uğraşmamıza rağmen hayatını kaybetti, aradan 30 sene geçti hiç unutmuyorum.

‘Sağlık Bakanlığının aşı takvimindeki 13 aşının tamamını yaptırsınlar’

Vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığı’na güvenmesi gerekir. Çok iyi uzmanlarla çalışır. Sağlık Bakanlığının aşı takvimine aldığı aşılardan tereddüt etmemek gerekir. Sağlık Bakanlığımızın aşı takvimine aldığı 13 aşının tamamını elbette yaptırsınlar. Bu aşıların alınma şekli ve diğer hususlarda hiçbir endişeye vatandaşlarımızın kapılmaması gerekir.

Sağlık konusunda internette dolaşan dedikodu mahiyetindeki bilgiler vatandaşımızın kafasını karıştırıyor. Orada herkes her istediği yazabiliyor ama bu bir bilim alanı. Türkiye’nin bu konuda çalışan, bu alanı en iyi bilen hocaları var. Sağlık Bakanlığı adına, karar verici mekanizmaları içinde işinin erbabı olan komisyonlar karar veriyor.”

‘Suriyeliler nedeniyle yayılan bir hastalık yok’

Suriye’den gelen mültecilerin bazı salgınlara yol açtığı yönündeki söylentilere yönelik de açıklamada bulunan Akdağ, şunları anlattı: “Sınırdan gelen her çocuğu çok dikkatli bir şekilde aşılıyoruz. Aslında Suriye geçmişte de halk sağlığı ve aşılama konusunda oldukça iyi bir ülkeydi. Çocuklar aşılanmazsa bahsettiğimiz sıkıntılar ortaya çıkabiliyor, biz Suriye’deki çocukları da aşıladık. Suriye’den gelen misafirler veya onların çocukları sebebiyle Türkiye’de yayılan bir hastalık olmadığını biliyoruz.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir