Connect with us

EKONOMİ

Memur cepten yemeye başladı

Published

on

Memur cepten yemeye başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dün nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre bir önceki yılın aralık ayına göre değişim oranı yüzde 4.69 oldu. Diğer memur konfederasyonlarının tepkisine karşın hükümet ile Memur-Sen tarafından imzalanan toplusözleşmeye göre, kamu çalışanları ile memur emeklilerine bu yılın ilk 6 ayında yüzde 4 zam verildi. İkinci altı ayda zam oranı yüzde 3.5 olacak. Dün 4 aylık enflasyon ortalaması yüzde 4.69’la, yüzde 4’lük toplusözleşme zammını aştı. Toplusözleşmeye göre enflasyonun, maaş zammını aşması halinde aradaki fark memurlara ve emeklilere ödeniyor.

İkramiye kampanyası

Türkiye Kamu-Sen, hükümetin emeklilere dini bayramlarda biner lira bayram ikramiyesinin memurları da kapsaması için sosyal medyada “ikramiye memurun da hakkı” başlığıyla kampanya başlattı. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, şunları dile getirdi:

“Yurdumuzun en ücra köşelerine kadar hizmet götüren kamu görevlilerimiz, kendilerini dışlanmış ve unutulmuş hissetmektedir. Emeklilere ikramiye verilirken memurların uygulama dışında tutulması kararıyla, kamu görevlileri bir kere daha hayal kırıklığına uğramışlardır. Bayram öncesinde hükümet, 3 milyon kamu görevlisini unutmamalı, memur ailesini boynu bükük bırakmamalıdır.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir