Connect with us

SİYASET

HDP: Erken seçim danışıklı dövüş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim teklifiyle ilgili “Devlet Bahçeli, Erdoğan’dan habersiz böyle bir konuşma yapamaz. Bu bir danışıklı dövüş” dedi.

Published

on

HDP: Erken seçim danışıklı dövüş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu.

Konuşmasına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne yaptıkları ziyareti anlatarak başlayan Buldan, Kürtlerin ortak mücadele etmesi gerekliliğinin önemine dikkat çekerek, “Diliyorum ki bundan sonra halka yapılacak en ufak müdahalede, Kürtler birlik ve beraberliğini ortaya koyacak ve ortak tutum alıp birlikte söz söyleyecekler” dedi.

 

Suriye’ye yönelik ABD, İngiltere ve Fransa’nın düzenlediği hava harekatını eleştiren Buldan, “Bombalar halkların tepesine yağmıştır. Suriye’de savaş değil, ortak çözüme ihtiyaç var. Biz elbette kimyasal silahlara karşıyız. Bağımsız heyetler denetlemeden böyle bir operasyona girilmesinden halklar zarar görmüştür” dedi.

Buldan şöyle devam etti:

AKP ve MHP koalisyon iktidarı da Suriye’deki işgalci tutumundan vazgeçmelidir. Türkiye’de, Suriye’de, İran’da ve Irak’ta Kürtlersiz gerçekleştirilecek her adım sonuçsuz kalacaktır.

ERDOĞAN’IN ‘ALLAHSIZ’ SÖZÜNE TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OSO’yu kastederek, “Onlar teröristelere karşı, Allahsız olanlara karşı savaşıyor” diye bir ifade kullandı. Kendisine Müslüman’ın diyen bir liderin Afrin halkına Allah’sız demesini buradan şiddetle eleşitiriyorum. Allah’a inanan hiçkise insanların ölmesinden yana olmaz. İnsan ölümleri üzerinden siyaset yapan bir ülkenin Cumhurbaşkanı’nın Allah’a olan inancını elbette ki sorgularız. En çok Allah’a inanan bir halktır Kürt halkı.

16 Nisan Referandumu sonrası “Atı alan Üsküdar’ı geçti” demişti. İttifak yasası ile de atı çaldılar. İttifak yasası atı çalma yasasıdır.

Kendinden olmayan herkesi vatan haini ilan ettiler. Dolar 4 liranın üzerine çıkmış durumda. Binlerce işçi OHAL nedeniyle çıkarılan güvenlik soruşturmasıyla işinden edildi. HDP’yi demokratik siyasetin dışına atmaya çalıştılar. ‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe öğretmen, bebeği ile birlikte cezaevine girecek. Oluk oluk kan akacak diyenler dışarıda. Bu ülkeye barış gelsin diyenler ne yazık ki cezaevinde rehin olarak tutuluyor.

Tek bir sözlerini tuttu bunlar. OHAL’i defalarca uzattılar. Arkadaşlarımız, yarın genel kurulda Türkiye’nin OHAL’den kurtulması için mücadele edecek.

ERKEN SEÇİM TEKLİFİNE YANIT: AKP’Yİ DEVİRMENİN ZAMANI GELMİŞTİR

Devlet Bahçeli 26 Ağustos’ta erken seçim yapılma teklifinde bulundu. Kendi açıklaması olarak kimse görmesin. Devlet Bahçeli, Erdoğan’dan habersiz böyle bir kararı açıklayamaz. Erdoğan, tükürdüğünü yalamak istemiyor. Söyleyemeyeceklerini, kankası Bahçeli’ye açıklatıyor. OHAL varken bu ülke demokratik bir biçimde nasıl seçime gidecek. Eğer böyle bir karar aldıysanız, biz de HDP olarak hodri meydan diyoruz. Ve herkese çağrı yapıyorum. Bu ülkede AKP’yi devirmenin zamanı gelmiştir.

“DOLARIN BU HALE GETİREN AKP-MHP-OHAL LOBİSİDİR”

Türkiye’nin geldiği ekonomik krizden bahsetmek istiyorum. Erdoğan’ın dövizle bize operasyon yapılıyor demesini esefle karşılıyoruz. Bugün doların bu hale gelmesinin sebebi, sizim MHP ile yaptığınız ittifaktır. Bugün erken seçimi açıklayınca doların fırlamasını gördük. Doları bugün, bu hale getiren AKP-MHP-OHAL lobisidir. Siz yargıya bu kadar müdahale ederseniz ekonomik durumun bu hali devam edecektir.

“SEÇİMLERDE KÜRT TOKADI YEMEYE HAZIRLANIN”

Afrin’e giderken Osmanlı tokadı atacağız demişlerdi. Seçimlerde Kürt tokadı yemeye hazırlanın. Kürtlerin attığı tokatla feleğinizi şaşıracaksınız.