Connect with us

GÜNDEM

ABD’den Papaz Brunson açıklaması

Ekim 2016’dan bu yana tutuklu olan Pastör Andrew Craig Brunson, bugün hakim karşısındaydı. İki ülke arasında gerilime neden olan tutuklu pastörle ilgili ABD’den açıklama geldi. Reuters’a açıklama yapan ABD’li bir yetkili, Türkiye ve ABD arasında ilişkilerin Pastör Andrew Craig Brunson’ın tutukluluğu sürdüğü sürece ‘risk’ altında olacağını belirtti.

Published

on

Ekim 2016’dan bu yana tutuklu olan Pastör Andrew Craig Brunson, bugün hakim karşısındaydı. İki ülke arasında gerilime neden olan tutuklu pastörle ilgili ABD’den açıklama geldi. Reuters’a açıklama yapan ABD’li bir yetkili,

ABD’nin North Carolina eyaletinde doğan 50 yaşındaki Brunson, 23 yıldır Türkiye’de yaşıyordu ve tutuklandığı sırada süresiz oturma izni başvurusu yapmaya hazırlanıyordu.

ABD Başkanı Donald Trump, bizzat Türkiye’den Pastör’ün iadesini talep ederken, bu tutukluluk iki ülke arasında tansiyonu yükselten konular arasında yer alıyor.

Bugün de  Reuters’a açıklama yapan ABD’li bir yetkili, Türkiye ve ABD arasında ilişkilerin Pastör Andrew Craig Brunson’ın tutukluluğu sürdüğü sürece ‘risk’ altında olacağını belirtti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir