Connect with us

SAĞLIK

Süt içmeyi sevmeyenler için lezzetli tarifler

Süt içmeyi sevmeyenler için lezzetli tarifler, Büyüme gelişme çağında kemik yapımı ve yoğunluğu, 35 yaşından sonra ise kemik erimesi gibi sorunların önüne geçmek için süt içmek çok önemli…

Published

on

Süt içmeyi sevmeyenler için lezzetli tarifler

Süt, kalsiyum ve fosfor başta olmak üzere vitamin mineral yönünden zengin bir içecek olan süt sağlıklı bir yaşam için önemli rol oynuyor. Büyüme gelişme çağında kemik yapımı ve yoğunluğu, 35 yaş ve sonrasında ise kemik erimesi gibi sağlık problemlerinin önüne geçebilmek için tüketimi önemli. Süt içmeyi sevmeyen çocuklar ve büyükler için çeşitli tarifler bulunuyor. İşte hem sağlıklı hem de sütü sevmenizi sağlayacak lezzetli içim önerileri.

Hurmalı süt

– 3 adet çekirdeksiz hurma (ya da 1 yemek kaşığı hurma püresi)

– 1 çubuk tarçın veya toz tarçın

– 1 su bardağı süt

Yapılışı: Hurmaları birkaç saat öncesinden sıcak suda bekleterek yumuşatın. Süt ve hurmaları mikserde iyice karıştırın. Bardağa koyduğunuz hurmalı sütünüzü ister çubuk tarçın ile isterseniz de üzerine toz tarçın serperek tatlandırabilirsiniz.

Meyveli süt

– ½ muz

– 3-4 adet çilek

– 1,5 su bardağı süt (Alternatif meyveler: armut – şeftali)

Yapılışı: Meyveleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Doğradığınız meyveleri süt ile birlikte mikserden geçirin. İsteğe göre meyve parçaları ile süsleyerek soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Çikolatalı süt

– 4 kare bitter çikolata

– 1 su bardağı süt

Yapılışı: Çikolataları benmari yöntemi ile eritin. Erittiğiniz çikolataları süt ile mikserde karıştırın. Üzerine az miktarda rendelenmiş çikolata serperek süsleyebilirsiniz.

Dondurmalı süt

– 1 top vanilyalı ya da meyveli dondurma

– 1 su bardağı süt

Yapılışı: Dondurma ile sütü mikserden geçirin, hızlıca servis edin. Bu şekilde vanilya aromalı bir süt elde edebilirsiniz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir