Connect with us

DÜNYA

İslam ülkesi yöneticileri fidye almış!

Bodrum aşığı olarak bilinen ve geçtiğimiz yaz Bodrum’da lüks yatıyla tatil yapan prens geçtiğimiz aylarda Suudi Arabistan’daki rüşvet olayında tutuklanıp 83 gün gözetim altında tutulmuştu. Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in yeğeni’de olan Prens Talal uzun süre Riyad’da Ritz Carlton otelinde tutulmuş, uzun süren pazarlıklar sonucunda serbest bırakılmıştı.

Published

on

Suudi Prens'ten itiraf: Serbest kalmak için para verdim

Bloomberg TV’ye açıklamalar yapan Prens Talal, serbest kalmak için hükümet ile para karşılığı bir anlaşma yaptığını söyledi.

Dünyanın en zengin iş adamlarından biri olan Prens El-Velid bin Talal’ın daha önce de serbest bırakılması için Suudi hükümeti 6 milyar dolar talep ettiği iddia edilmişti.

Dünyanın en zengin 57’nci kişisi olan Prens El Velid’in Twitter ve Apple olmak üzere dünyanın pek çok önemli şirketinde hissesi var. Servetinin ise 18 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Şeriatla yönetilen müslüman bir ülkeyi şeriatla yöneten kraliyet ailesinin  prens de olsa mahkumlara karşı, rüşvet, şantaj ve fidyecilik yapması ise şaşkınlık yarattı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir